ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ/CCS

US Air Force goes geothermal: το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναθέτει σύμβαση παροχής γεωθερμικής ενέργειας στην Eavor

Η εταιρεία Eavor θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εκτέλεση της σύμβασης, καθοδηγούμενη από την επίβλεψη του Γραφείου Ενεργειακής Διασφάλισης των ΗΠΑ και θα συνεργαστεί με την Chesapeake Energy Corp. παρέχοντας την τεχνική και επιχειρησιακή της τεχνογνωσία. Αυτή η πρωτότυπη σύμβαση στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής υποδομής και στην παροχή αξιόπιστης καθαρής ενέργειας ανεξάρτητα από διακοπές του ηλεκτρικού δικτύου.

Η Eavor Inc. έχει καταρτίσει σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για την παροχή γεωθερμικής ενέργειας που παράγεται από το Eavor-Loop στις εγκαταστάσεις Joint Base San Antonio στο Τέξας.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέθεσε στον γεωθερμικό κολοσσό Eavor την παροχή γεωθερμικής ενέργειας που παράγεται από το Eavor-Loop στις εγκαταστάσεις Joint Base San Antonio στο Τέξας. Η Eavor θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εκτέλεση της σύμβασης, καθοδηγούμενη από την επίβλεψη του Γραφείου Ενεργειακής Διασφάλισης της Πολεμικής Αεροπορίας και θα συνεργαστεί με την Chesapeake Energy παρέχοντας την τεχνική και επιχειρησιακή της τεχνογνωσία.

Το Γραφείο Ενεργειακής Διασφάλισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα επιβλέπει όλες τις φάσεις της ανάπτυξης του πρωτοτύπου προγράμματος. Αυτή η προσπάθεια θα αξιοποιήσει τους γεωθερμικούς πόρους της Γης, με έμφαση στην εξαγωγή ενέργειας από βαθιά θερμά πετρώματα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κλειστού βρόχου. Αυτή η πρωτότυπη σύμβαση στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής υποδομής και στην παροχή αξιόπιστης καθαρής ενέργειας ανεξάρτητα από διακοπές του ηλεκτρικού δικτύου.

Μέσω της χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μελέτη σκοπιμότητας, θα ξεκινήσουν αμέσως οι υπόγειες εργασίες για τον πλήρη χαρακτηρισμό του γεωθερμικού πόρου. Μόλις λειτουργήσει, αυτό το έργο αιχμής έχει τη δυνατότητα να παρέχει συνεχή παροχή καθαρής ενέργειας απευθείας για χρήση στη βάση, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Πολεμικής Αεροπορίας για ενεργειακή ανθεκτικότητα.

«Χαιρετίζουμε το καινοτόμο πνεύμα της DIU και πιστεύουμε ότι αυτή η πιλοτική προσπάθεια θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές βάσεις, τόσο σε εθνική όσο και σε διεθνή κλίμακα», δήλωσε ο John Redfern, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eavor. «Είναι τιμή και προνόμιο να συνεργάζομαι με τo DoD (Department of Defense (DoD)), το DIU των ΗΠΑ και την Chesapeake για την επιδίωξη ενεργειακής ανθεκτικότητας, ασφάλειας και αυτονομίας».

US Defence Department awards military base geothermal contract to Eavor

Σχετικά Άρθρα