ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αύριο, 28 Μαρτίου 2024, οι εκλογές στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης (ΣΕΜΜΘ)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογές στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (ΣΕΜΜΘ), την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό σύνδεσμο που τα τελευταία χρόνια με τις στοχευμένες του παρεμβάσεις και την δυναμική του παρουσία έχει διαμορφώσει ευρύ πλαίσιο συναίνεσης τόσο με την Πολιτεία όσο και με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους σε περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το πλαίσιο που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία περιλαμβάνει πολλά θέματα που αναμένουν παρεμβάσεις και που οι υποφήφιοι θα πρέπει να δώσουν λύσεις ή να αναπτύξουν ανάλογη προοπτική: η προώθηση του Ελληνικού Μαρμάρου και η ανάσχεση των εμποδίων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των λατομείων μαρμάρου, η εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού καθώς και η πιστοποίησή τους, η διασφάλισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία και η ανάπτυξη κουλτούρας H&S, ο συντονισμός δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις περιοχές που δραστηριοποιούνται τα μέλη του κ.α.

Ηδη υπάρχει έντονη κινητικότητα στον ΣΕΜΜΘ με νέες εγγραφές μελών το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ η αύξηση των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου από 7 σε 9 έχει προσελκύσει αρκετές νέες υποψηφιότητες.

Η πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ κ. Ιουλία Χαϊδά θα διεκδικήσει την 3η θητεία της με σκοπό να ολοκληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο επίπεδο επικοινωνιών και συζητήσεων με φορείς της Πολιτείας και αφορούν στο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης-λειτουργίας των λατομείων και εγκαταστάσεων μαρμάρου, τη δημιουργία σχολών εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού και την διεύρυνση της ήδη επιτυχημένης καμπάνιας στήριξης και προβολής του νεοδημιουργηθέντος brand του Ελληνικού Μαρμάρου σε στρατηγικές εκθέσεις και αγορές-στόχους (“Greek Marble”). Σημαντικός στόχος της συνεχούς και συνεπούς προσπάθειας των τελευταίων ετών αποτελεί η συμπερίληψη του Ελληνικού Μαρμάρου στον κατάλογο εθνικών προϊόντων της χώρας, μέσα και από τη δημιουργία προτύπου απόδοσης Ελληνικού Σήματος.

Ο ΣΕΜΜΘ τα τελευταία χρόνια, στα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την προηγούμενη πολυετή θητεία της κας Kωνσταντίνας ΛαζήΑναγνωστοπούλου, έχει προάγει την συναίνεση και την συνεργασία σε έναν σημαντικό παραγωγικό κλάδο της χώρας, έχει επιδείξει σημαντικό και συστηματικό έργο και βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής για την επίτευξη διαχρονικών στόχων που θα υποστηρίξουν σημαντικά τον κλάδο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, το κλίμα αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί και να βελτιωθεί ώστε το ελληνικό μάρμαρο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Προ ημερών μάλιστα οριστικοποιήθηκαν δυο σημαντικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Δράμα, θέτοντας το Ελληνικό Μάρμαρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Τον Ιούνιο του 2024 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα το Ελληνικό Μάρμαρο σε συνδιοργάνωση με τον ΣΜΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΣΜΕ ενώ το καλοκαίρι του 2025, μεταξύ 16 και 20 Ιουνίου 2025, θα γίνει για 1η φορά στην Ελλάδα διεθνές γεωλογικό συνέδριο στην Δράμα τo 8ο GLOBAL STONE CONGRESS, το οποίο θα διοργανωθεί στην Ελλάδα από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και τον Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.

Σχετικά Άρθρα