-->

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ανθρακωρυχεία στην Κίνα: στο ίδιο έργο θεατές...

Πάνω από 40 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο ύστερα από ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα  στα νοτιοδυτικά της Κίνας. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Σιζόνγκ, της επαρχίας Γουνάν και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν νεκροί.

Εν τω μεταξύ στους 10 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός ενός δυστυχήματος που σημειώθηκε σε ορυχείο της (συνήθους ...ύποπτης) επαρχίας Χενάν την προηγούμενη εβδομάδα. Δύο ανθρακωρύχοι οι οποίοι είχαν ανασυρθεί σοβαρά τραυματισμένοι, υπέκυψαν στα τραύματά τους. Περισσότεροι από 53 άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 40 ώρες προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν τελικά τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι πολύ συχνά στην Κίνα λόγω των ελλειπών μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.433 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε ορυχεία ανά την κινεζική επικράτεια το 2010. Ο επίσημος απολογισμός για το 2009 ήταν 2.631. Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο δραματική τέτοια ώστε μη κυβερνητικοί οργανισμοί να πιθανολογούν ιλιγγιώδεις αριθμούς που προσεγγίζουν τους 20.000 θανάτους μέσα σε ένα χρόνο..

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα βρεθεί άμεσα τρόπος να σωθούν αυτοί οι 40 και πλέον παγιδευμένοι... Διότι το τίμημα της ανάπτυξης, έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ειδικά στην Κίνα...