ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ)ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Rockfire: oι δοκιμές επιβεβαιώνουν τη σημασία του Molaoi Project αλλά και τις αναλύσεις του ΙΓΜΕ!

Η Rockfire σκοπεύει να επαληθεύσει την ιστορική γεώτρηση, να κάνει νέα εκτίμηση και αξιολόγηση κατά JORC, να εξετάσει  τα μεταλλουργικά χαρακτηριστικά του κοιτάσματος και να προχωρήσει τη μελέτη σκοπιμότητας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ερευνητική γεώτρηση κατά μήκος 5,5 χιλιομέτρων πιθανής μεταλλοφορίας θα είναι επίσης ένα ερευνητικό επίκεντρο για την εταιρεία.
Τα αρχικά αποτελέσματα ανάλυσης επαληθεύουν την ιστορική γεώτρηση και  επιβεβαιώνουν τη σημασία του έργου Molaoi project . Επίσης  επιβεβαιώνονται τα πολύ καλά αποτελέσματα της ΕΑΓΜΕ και η άριστη αποθήκευση των πυρήνων που επέτρεψαν  δοκιμές ποιοτικού ελέγχου σχεδόν 40 χρόνια μετά την αρχική γεώτρηση!

Η Rockfire Resources plc, η εταιρεία εξερεύνησης χρυσού και βασικών μετάλλων, η οποία πρόσφατα αναδείχθηκε πληειοδότης για το δημόσιο μεταλλείο των Μολάων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εκ νέου ανάλυση του ιστορικού πυρήνα γεώτρησης επαλήθευσε τους υψηλούς βαθμούς περιεχομένων μετάλλων που αναφέρθηκαν από προηγούμενους εξερευνητές στο κοίτασμα ψευδαργύρου-μολύβδου των Μολάων στην Ελλάδα. Αυτή η επαλήθευση είναι ένα μεγάλο βήμα για τον περιορισμό και την απομάκρυνση του ρίσκου της επένδυσης και παρέχει τεράστια ενθάρρυνση προς την ερευνητική ομάδα ώστε να προχωρήσει γρήγορα με νέα σχέδια επέκτασης των εργασιών.

Ειδικότερα:

· Η εκ νέου ανάλυση του ιστορικού πυρήνα (diamond drill core) έδωσε τιμές ψευδάργυρου, μολύβδου και αργύρου υψηλής ποιότητας που αναπαράγουν τις ιστορικές αναλύσεις. Η σταθμισμένη μέση απόκλιση δεν υπερβαίνει το 10% για κανένα από τα στοιχεία.

· Επιλέχθηκαν δείγματα με σκοπό την επαλήθευση των αρχικών αναλύσεω που κυμαίνονταν από 0,9 % Zn έως το μέγιστο 36,75 % Zn. Αυτό έγινε για να δοκιμαστεί ένας ευρύς πληθυσμός δειγμάτων.

· Τα δείγματα που αναλύθηκαν εκ νέου επιλέχθηκαν για να αντιπροσωπεύουν μια χωρική εξάπλωση  1,5 km γύρω από τη θέση όπου έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής γεώτρησης. 

· Η δοκιμή με τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν  0,5 m @ 34,1 % Zn, 12,9 % Pb και 474 g/t Ag. Δεν έγινε δειγματοληψία ολόκληρου του πυρήνα και αυτό το μεμονωμένο δείγμα βρίσκεται εντός μιας ευρύτερης ζώνης η οποία δεν δειγματίστηκε  εκ νέου, αλλά σε ιστορικές αναλύσεις 3 m @ 13,0 % Zn, 4,6 % Pb και 159,8 g/t Ag.

· Ελήφθησαν συνολικά 51 δείγματα από τον παλιό πυρήνα, εκ των οποίων τα 30 έδωσαν τιμές ψευδάργυρου πάνω από 10 % Zn. Άλλα 7 δείγματα επέστρεψαν ψευδάργυρο πάνω από 5 % Zn.

· Από τα 51 δείγματα που συλλέχθηκαν, 26 ​​επέστρεψαν αναλύσεις μολύβδου υψηλότερες από 2 % Pb και 32 δείγματα επέστρεψαν δοκιμές αργύρου πάνω από 50 g/t Ag.

· Αυτά τα δείγματα βρίσκονται εντός μιας περιοχής με πυκνή διάτρηση 1,5 km και ένα επιπλέον χώρο 5,5 km που είναι διαθέσιμος για επέκταση. Η ιστορική γεώτρηση αποδεικνύει ότι ο ψευδάργυρος υψηλής καθαρότητας υπάρχει ήδη κατά μήκος αυτής της περιοχής σε  επιπλέον 5,5 km.

· Αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης από την δειγματοληψία χρυσού και κρίσιμων μετάλλων και θα αναφερθούν όταν παραληφθούν από την Εταιρεία.

· Η ομάδα Rockfire εργάζεται για την αναβάθμιση του ιστορικού μεταλλευτικού χώρου και για διαμορφώσει μια εκτίμηση των περιεχομένων ορυκτών πόρων για τους Μολάους που συμμορφώνεται με τον κώδικα JORC  (Joint Ore Reserves Committee).

Μπορείτε να δείτε έναν πλήρη συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που παρέχεται εδώ:  http://www.rns-pdf.londonstockexchange.com/rns/0636K_1-2022-5-3.pdf

Ο David Price, Διευθύνων Σύμβουλος της Rockfire, σχολίασε: “Αυτά είναι εξαιρετικά αποτελέσματα ανάλυσης που επαληθεύουν την ιστορική γεώτρηση και τους αρχικούς αναλυτικούς προσδιορισμούς. Αυτή η διαδικασία επαλήθευσης αποτελεί μέρος του τεχνικού Quality Assurance/Quality Control (QA/QC) της Rockfire, που είναι μια σημαντική πτυχή για την επίτευξη μιας εναρκτήριας εκτίμησης πόρων JORC. Οι αναλύσεις επαλήθευσης αυτού του μεγέθους και η ακρίβεια επιβεβαιώνουν τη σημασία του έργου Molaoi project και συμβάλλουν στη συνολική απομάκρυνση του κινδύνου του έργου.

«Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) πρέπει να επαινεθεί για την αναλυτική της αριστεία. Ο πυρήνας έχει αποθηκευτεί σε άριστη κατάσταση από την Ε.Α.Γ.Μ.Ε., η οποία επέτρεψε σημαντικές δοκιμές ποιοτικού ελέγχου σχεδόν 40 χρόνια μετά την αρχική γεώτρηση.

“Η διαδικασία σχεδιασμού και έγκρισης για το προγραμματισμένο μας πρόγραμμα γεώτρησης στους Μολάους αναμένεται να διαρκέσει έως και πέντε μήνες. Εν τω μεταξύ, η ομάδα μας εργάζεται στον αρχικό πόρο JORC  και η εξερεύνηση μας στο Queensland συνεχίζεται παρά τις επίμονες υγρές καιρικές συνθήκες. Θα κρατάμε ενήμερη την αγορά για τις εργασίες εξερεύνησής μας καθώς έρχονται τα αποτελέσματα».

Πηγή: https://polaris.brighterir.com/public/rockfire_resources/news/rns/story/w0mg3nx

 

Προβολή άρθρου

Rockfire wins tender for high-grade zinc deposit

Επένδυση στους Μολάους από την αυστραλέζικη Rockfire

Σχετικά Άρθρα