ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΚΡΙΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Διαδικασίες Aδειοδότησης Ορυκτών Πρώτων Υλών σε Ελλάδα και Κύπρο-Προτάσεις επίσπευσης διαδικασιών

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα και με άριστα αποτελέσματα πραγματοποιηθήκε η συνάντηση εμπειρογνωμόνων με θέμα «Διαδικασίες Aδειοδότησης Ορυκτών Πρώτων Υλών σε Ελλάδα και Κύπρο-Προτάσεις επίσπευσης διαδικασιών».

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο κ. Στέλιος Μιχαήλ, διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός, προϊστάμενος Υπηρεσίας Μεταλλείων της Κύπρου που ανήκει διοικητικά στο Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, καθώς και η κα Γεωργία Γεωργίου, Τεχνική Επιθεωρήτρια της ίδιας υπηρεσίας.

Την Ελληνική Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο κ. Π. Τζεφέρης, Γεν. Διευθυντής Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ καθώς και υπεύθυνα στελέχη της Γεν. Διεύθυνσης ΟΠΥ, της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης καθώς και σύμβουλοι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Εγινε ανταλλαγή απόψεων αλλά και προτάσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο πλευρές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Κρίσιμα και Στρατηγικά Ορυκτά (CRM Act).

Η υλοποίηση των προβλέψεων περί των αδειοδοτικών διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τις στρατηγικές και κρίσιμες ορυκτές πρώτες ύλες (EU-CRMAct) που αναμένεται να ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στο επόμενο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει την κινητικότητα των υπηρεσιών των Κ-Μ οι οποίες θα επιφορτιστούν με την υποχρέωση επίσπευσης των διαδικασιών.

https://www.moa.gov.cy/moa/mines/minesSrv.nsf/dmlquarries_gr/dmlquarries_gr?OpenDocument#

Σχετικά Άρθρα