ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για την αξιολόγηση της Πρότασης Μεταλλουργίας, σύμφωνα με την Επενδυτική Συμφωνία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ν.4785/2021

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [338.07 KB]

Σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 15, της Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας με την επωνυμία Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με το ν. 4785/2021, συγκροτείται επιτροπή (Επιτροπή Μεταλλουργίας) και κάθε Μέρος ορίζει τα μέλη της επιτροπής με γνωστοποίηση προς το έτερο Μέρος, ως εξής:

i) το Δημόσιο ορίζει τρεις (3) εκπροσώπους και τρεις (3) αναπληρωτές των εν λόγω εκπροσώπων. Ένας από τους εκπροσώπους ορίζεται επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Μεταλλουργίας, και (ii) η Εταιρεία ορίζει τρεις (3) εκπροσώπους και τρεις (3) αναπληρωτές των εν λόγω εκπροσώπων. Ένας από τους εκπροσώπους ορίζεται επίσης γραμματέας της Επιτροπής Μεταλλουργίας.

H συγκρότηση πραγματοποιήθηκε μετά από ευρεία αλληλογραφία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Εφηρμοσμένων Ερευνών Μεταλλουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την κατά το δυνατόν έγκαιρη και πληρέστερη συγκρότηση της Επιτροπής Μεταλλουργίας με διακεκριμένους επιστήμονες στον τόσο εξειδικευμένο αυτό χώρο.

Στην Επιτροπή ορίστηκαν  τελικά   διακεκριμένοι στον τομέα πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές-σύμβουλοι μεταλλουργίας και ειδικοί του χώρου. Η Ελληνική Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τους καθηγητές Δημόπουλο (πρόεδρο), Παπαγγελάκη και Χρυσσούλη με τρεις αναπληρωτές καθηγητές  από τις σχολές Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κρήτης και Δυτικής Μακεδονίας ενώ  την πλευρά των ιδιωτών εκπροσωπούν επίσης καθηγητές και διακεκριμένοι ερευνητές και σύμβουλοι Μεταλλουργίας.

Σχετικά Άρθρα