-->

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

7th International Forum on Mineral Resources


Το 7ο Διεθνές Φόρουμ για τους Ορυκτούς Πόρους στην Ελλάδα είναι σημαντικό ετήσιο γεγονός για τη μεταλλευτική και τις πρώτες ύλες στην χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα ασχοληθεί με όλα τα σημαντικά θέματα του Μεταλλευτικού Τομέα και θα επικεντρωθεί στη σημαντική συμβολή των Ορυκτών Πρώτων Υλών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, της Euromines, του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με το Capital.gr και το Kefalaio.

Η Ατζέντα του Συνεδρίου

Στρογγυλό τραπέζι 1: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

Οι πρώτες ύλες είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομία και είναι απαραίτητες για τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η εξασφάλιση αξιόπιστης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ορισμένες πρώτες ύλες αποτελεί ένα θέμα για το οποίο υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία εντός της ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποιες είναι οι ενέργειες της Κομισιόν σε επίπεδο ΕΕ και σε διεθνές επίπεδο;

Στρογγυλό τραπέζι 2: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΥΚΤΩΝ

Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο διαχείρισης των κοιτασμάτων της Ελλάδας με μακροπρόθεσμα βιώσιμο τρόπο και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και ενεργό σύστημα για την οργάνωση των αδειοδοτήσεων, την εποπτεία και την πληροφόρηση που διευκολύνουν την έρευνα και την εξόρυξη των ορυκτών πόρων;

Στρογγυλό τραπέζι 3: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΟΡΥΞΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένας από τους πρωταρχικούς προβληματισμούς της βιομηχανίας είναι η προώθηση της συνεργασίας στην έρευνα και της ανάπτυξης τεχνολογιών εξόρυξης που είναι ενεργειακά αποδοτικές, επιτρέπουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς. Ποιες είναι οι πρόσφατες καινοτομίες στα παραπάνω πεδία;

The 7th International Forum on Mineral Resources annual event on Mining and Raw Materials will take place on Friday, June 2, 2017, at the King George Hotel, in Athens, Greece.

The event will address all important  of the Mining Sector and will focus on significant contribution of the Mineral Rescources to the development of the Greek economy.

Μore details: http://www.tsomokos.gr/7th-international-forum-mineral-resources-greece