ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ασύρματο δίκτυο παρακολούθησης 4G στον Βώλακα από την FHL Κυριακίδης

To λατομείο της F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Group στο Βώλακα όπου συνδυάζεται η επιφανειακή με την υπόγεια εξόρυξη του μαρμάρου

Η πρόκληση

Η F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Group αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες, που δραστηριοποιείται από το 1991 στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών. 

Ένα από τα λατομεία της είναι και αυτό που εδρεύει στον Βώλακα της Δράμας και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των καινοτόμων τεχνικών εξόρυξης, που η εταιρεία εφαρμόζει.  

Οι πρωτοπόρες αυτές διαδικασίες συνεπάγονται την αναγκαία διεύρυνση των απαιτήσεων ως προς την εντατικότερη παρακολούθησή του, με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη και γενικότερα την ορθή λειτουργία του λατομείου. Οι παλαιότερες μέθοδοι επίβλεψης αποδεικνύονται μη επαρκείς στην κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων των εξελιγμένων τεχνικών που χρησιμοποιούνται και για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η άμεση αναβάθμισή τους μέσω νέων μεθόδων, που θα ακολουθούν και θα υποστηρίζουν τις τεχνικές αλλά και τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται από τη συνεχή εξόρυξη.

Ασύρματο σύστημα παρακολούθησης 4G GeoWAN

Μία τέτοια περίπτωση αποτέλεσε το λατομείο του Βώλακα. Κατανοώντας τις απαιτήσεις του έργου, έπρεπε να βρεθεί ένα σύστημα παρακολούθησης, που να είναι ευέλικτο, εξαιρετικά ακριβές, διακριτικό, αξιόπιστο και εύκολο στην εγκατάστασή του. 

Η προτεινόμενη λύση

Η Landmark σε συνεργασία με την Senceive παρείχε ένα ασύρματο σύστημα παρακολούθησης, που το συνιστά το πλέον εξελιγμένο και πρωτοποριακό δίκτυό της, το 4G GeoWAN. Το προσφερόμενο πακέτο συμπεριλάμβανε ODS triaxle sensor nodes, Triaxle tilt sensor nodes και Crack sensors nodes.

Θέση 4G GeoWAN Gateway. Το 4G Gateway εγκαταστάθηκε σε σημείο όπου υπάρχει κάλυψη 4G, αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το δίκτυο των αισθητήρων και χωρίς την παραμικρή ορατότητα με τους αισθητήρες.

Το σύνολο των αισθητήρων τοποθετήθηκαν εσωτερικά και υπογείως του λατομείου. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη ευκολία και ταχύτητα, παρόλες τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες ενός τέτοιου περιβάλλοντος. Το 4G Gateway εγκαταστάθηκε σε σημείο όπου υπάρχει κάλυψη 4G, αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το δίκτυο των αισθητήρων και χωρίς την παραμικρή ορατότητα με τους αισθητήρες.

Τα συμπεράσματα

Το GeoWAN 4G δίκτυο, παρόλες τις δυσκολίες του περιβάλλοντος, τους συμπαγείς τοίχους μαρμάρου και την μεγάλη εμβέλεια κάλυψης, λειτουργεί και μεταδίδει αδιάκοπα στους χρήστες του, δεδομένα υψηλής ακρίβειας.

Ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του δικτύου, εκτός από την μεγάλη ευελιξία του, είναι η δυνατότητα επέκτασης με τη συνεχή προσαρμογή του στις νέες ανάγκες του έργου, που προκύπτουν κάθε φορά.  

Το εξαιρετικά αξιόπιστο και στιβαρό σύστημα εξαλείφει την ανάγκη για περαιτέρω συντήρηση ή οπτικούς ελέγχους.

Και φυσικά, το παρόν σύστημα παρακολούθησης θα παρέχει ασφάλεια και αδιάκοπη λειτουργία για πάρα πολλά χρόνια.

GeoWan Triaxial Sensor Node

Σχετικά Άρθρα