ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

RawMat 2021: Διεθνές συνέδριο για τις Πρώτες Υλες και την Κυκλική Οικονομία (International Conference on Raw Materials and Circular Economy), Athens, 5-9 September 2021

Το 4ο Συνέδριο του ΤΕΕ για τον Ελληνικό Ορυκτό Πλούτο είναι γεγονός!  21 χρόνια μετά από το τρίτο (2000) και 43 χρόνια μετά το πρώτο (1978 )!  Συγχαρητήρια στον καθηγητή Α. Ξενίδη και όλους τους συνδιοργανωτές. 

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια για να διοργανωθεί το επόμενο  Διεθνές Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο. Το συνέδριο αυτό αποτελεί τη φυσική συνέχεια των τριών πρώτων συνεδρίων που είχαν επιτυχώς διοργανωθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος από το 1978 μέχρι και το 2000. Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Πρώτες Ύλες και Κυκλική Οικονομία – Τεχνολογικές Εξελίξεις και Μελλοντικές Προκλήσεις (RawMat 2021)» και προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Αθήνα από 5 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2021. Το συνέδριο αυτό θα διοργανωθεί πέραν του  Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το νεοσύστατο Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες.

Επιθυμούμε και έχουμε την ισχυρή πεποίθηση πως το Συνέδριο θα τύχει θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης από όλα τα μέλη της αξιακής αλυσίδας των πρώτων υλών. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη προσκαλέσει όλους τους ακαδημαϊκούς φορείς, τα ερευνητικά ινστιτούτα και τους κλαδικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας που συμμετέχουν ενεργά στο χώρο παραγωγής πρώτων υλών να εμπλακούν επίσης ενεργά και ως συνδιοργανωτές του RawMat 2021.

Επειδή θεωρούμε ότι το ΥΠΕΝ αποτελεί αναπόσπαστο και κομβικό πυλώνα του τομέα των ορυκτών πρώτων υλών, σας στέλνουμε την συνημμένη αναλυτική πρόσκληση με την οποία σας προσκαλούμε να συνδράμετε ενεργά στην προσπάθεια συμμετέχοντας ως Συνδιοργανωτής, ορίζοντας παράλληλα και τους συνεργάτες σας που θα επιθυμούσατε να συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή.

Δρ. Άνθιμος Ξενίδης Καθ. ΕΜΠ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Ιt is our pleasure to announce the International Conference on Raw Materials and Circular Economy (“RawMat2021”) which will be held in Athens, Greece, from 5 to 9 September, 2021.

RawMat2021 is organized by the Technical Chamber of Greece, the School of Mining and Metallurgical Engineering of the National Technical University of Athens and the Greek Raw Materials Cluster (GRawMat).

Following the demands and trends of modern society, RawMat2021 shall address a wide range of technological developments and future challenges regarding Raw Materials with emphasis given on Circular Economy aspects.

Read the full announcement 

 

 

Σχετικά Άρθρα