ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Κέντρο Διαβίου Μάθησης από τον Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDD2FSLNZgPIvqCD0GPWD3LKySoPGDIC5C_sZ5VlWvfhAcgQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&usp=mail_form_link

Eίναι γνωστές οι πολιτικές του Σ.Ε.Μ.Μ.Θ. τα τελευταία χρόνια με στόχο την εξωστρέφεια  και προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του κλάδου του μαρμάρου. Στις πολιτικές αυτές εντάσσεται η διαμόρφωση Στρατηγικού Σχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει Brand Name, Διεθνές Marketing & Action Plan με συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση του Ελληνικού Μαρμάρου.

Επίσης η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ κλπ. με σκοπό τόσο την ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου όσο και ζητήματα Εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των εργαζομένων στο κλάδο της εξόρυξης και επεξεργασίας Μαρμάρου.

Η επαγγελματική πιστοποίηση των εργαζομένων αλλά και η δημιουργία Κέντρου Διαβίου Μάθησης είναι σε ευθεία ανταπόκριση με τις επιταγές της Πολιτείας διότι αποτελεί σημαντικό μοχλό περιορισμού των ατυχημάτων και βελτίωσης του επιπέδου H&S στους εργασιακούς χώρους του ελληνικού μαρμάρου

Στο τελευταίο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με τα ζητήματα  βελτίωσης της ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και τις υποχρεώσεις των μελών του ΣΕΜΜΘ απέναντι στην Πολιτεία, έκανε πρόσφατα ένα ακόμη σημαντικό βήμα και προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον Όμιλο Όραμα – Αναπτυξιακή που δραστηριοποιείται στον χώρο των συμβουλευτικών επιχειρήσεων και της επικοινωνίας.

Συνεργασία του ΣΕΜΜΘ με τον Όμιλο Όραμα

Βασικό αντικείμενο της συνεργασίας αυτής  είναι μεταξύ άλλων και η :

  • προώθηση της Εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των εργαζομένων στο κλάδο της εξόρυξης και επεξεργασίας Μαρμάρου,
  • Την ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου μέσω της χρηματοδότησης  ενεργειών που θα αφορούν διαδικασίες πιστοποίησης των επιχειρήσεων των προϊόντων κ.α., το Περιβάλλον, την προβολή και προώθηση του Ελληνικού Μαρμάρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΜΜΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Όραμα, σχεδιάζουν μία νέα δράση με στόχο την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις -μέλη, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση που οδηγεί σε πιστοποίηση.

Ο κύριος στόχος  της δράσης αυτής είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων. Kαι ο απώτερος στόχος είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός Κέντρου Διαβίου Μάθησης, πιστοποιημένου και εγκεκριμένου από την Πολιτεία (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων), ο οποίος θα επιτρέψει όχι μόνο στα μέλη του ΣΕΜΜΘ αλλά σε όλους τους ενδιαφερομένους να αποκτούν πιστοποιημένη εξειδίκευση στους τομείς εργασίας του Ελληνικού Μαρμάρου.

Τα παραπάνω είναι σε ευθεία ανταπόκριση με τις επιταγές της Πολιτείας ως προς τα ζητήματα πιστοποίησης  στον τομέα, κάτι που είναι βασικός μοχλός περιορισμού των ατυχημάτων και βελτίωσης του επιπέδου H&S στους εργασιακούς χώρους. Δείτε παρακάτω:

    Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως αφιερώσετε 3 λεπτά από το χρόνο σας και συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια και ειλικρίνεια προκειμένου να υπάρξει η αντιπροσωπευτική καταγραφή των αναγκών και να προετοιμαστεί κατάλληλα η περιγραφή του ζητούμενου εκπαιδευτικού έργου

    Παρακαλούμε κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να συμπληρώσετε την φόρμα:

    Ερωτηματολόγιο ΣΕΜΜΘ

     

    Σχετικά Άρθρα