ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Η συναίνεση μπορεί να απογειώσει τον κλάδο!

 

H τεχνολογία επεξεργασίας του μαρμάρου ειναι πλέον ρομποτική και μάλιστα χαρακτηρίζεται από τέτοια αναλυτική “επιδεξιότητα” που θα την ζήλευαν και οι μεγάλοι κλασικοί γλύπτες, οι οποίοι -αν μη τι άλλο- θα επεδίωκαν να έχουν έναν τόσο πολύτιμο βοηθό! Οι φωτ. από την σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας της εταιρείας FHL Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ (Δράμα).

 

H πλήρως αυτοματοποιημένη εξορυκτική δραστηριότητα, τόσο επιφανειακά όσο και υπόγεια, επιτρέπει τη μετάβαση της ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας σε μια νέα εποχή: την 4η βιομηχανική επανάσταση. Η υπόγεια εξόρυξη του ελληνικού μαρμάρου

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Δράμας  ημερίδα,   που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης με την αφορμή της παρουσίασης της μελέτης που πραγματοποίησε η ICAP, για λογαριασμό του Συνδέσμου, αναφορικά με τη συνεισφορά του κλάδου εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στην εθνική οικονομία αλλά και στο νομό Δράμας.

 
Η ημερίδα είχε επιτυχία καθώς δεν εστίασε σε ακραία σημεία αλλά οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες στάθηκαν στα ουσιαστικά ζητήματα του  κλάδου, κοιτάζοντας μπροστά: http://www.oryktosploutos.net/2020/02/icap.html
Η ομιλία συμπυκνούμενη σε μια φράση: “Σημασία έχει να βρεθούν τα σημεία που ενώνουν πολιτεία και κλάδο, τα οποία θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και μετά να προωθηθούν ώστε να απογειώσουν έναν ήδη προβεβλημένο κλάδο”.

Παρουσιάζουμε σήμερα την ομιλία του Π. Τζεφέρη, Γεν. Διευθυντή Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ο οποίος, αφού συνεχάρη το Σύνδεσμο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την θετική συνολική εικόνα, ανέλυσε τη συμβολή της πολιτείας στην πρόοδο που ο κλάδος έχει σημειώσει την τελευταία δεκαετία.

Πράγματι, την τελευταία δεκαετία της οικονοµικής κρίσης ελάχιστα προϊόντα έδειξαν όπως το μάρμαρο συνεχή, σταθερή -αλματώδη- ανάπτυξη, τόσο σε ποσότητα όσο και σε αξία: αύξηση εξαγωγών κατά σχεδόν 20% σε ποσότητα κάθε χρόνο και 25% αύξηση σε αξία, διαμορφώνοντας πολλαπλασιαστικά ωφέλη στην περιφερειακή οικονομία και απασχόληση. 


Ο κ. Τζεφέρης, ιχνηλάτησε τα θετικά και αρνητικά της σχέσης “πολιτείας” και “κλάδου” και επί της ουσίας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε win-win. Η ομιλία του αποδελτιούμενη και συμπυκνούμενη σε μια φράση: “Σημασία έχει να βρεθούν τα σημεία που ενώνουν πολιτεία και κλάδο, τα οποία θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και μετά να προωθηθούν ώστε να απογειώσουν έναν ήδη προβεβλημένο κλάδο”.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.23 MB]

Ιδωμεν!

Πλήρης αποδελτίωση της ημερίδας του ΣΕΜΜΘ και βιντεοσκοπήσεις των ομιλητών παρουσιάζονται από το stonenews:

https://stonenews.eu/el/synisfora-tou-ellinikou-marmarou-stin-ethniki-ikonomia-meleti-tis-icap-gia-logariasmo-tou-semmth/

Σχετικά Άρθρα