ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Eκδήλωση για την ταυτότητα (Brand) του ελληνικού μαρμάρου!


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης και η Enterprise Greece, παρουσίασαν το brand του Ελληνικού Μαρμάρου σε ειδική εκδήλωση στην Καβάλα. GREEK MARBLE Then Now Forever. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική προωτοβουλία  με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του φημισμένου Ελληνικού Μαρμάρου, σε όλο τον κόσμο.

Προχθές, 21 Μαρτίου 2023, παρουσιάστηκε στην Καβάλα, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.) με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) η πρώτη ενιαία ταυτότητα του ελληνικού μαρμάρου “Greek Marble | Then. Now. Forever.” 

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάδειξης του brand «Ελληνικό Μάρμαρο» σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτό περιλαμβάνονται παραδοσιακές δράσεις επικοινωνίας και προώθησης, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, αλλά και εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων marketing, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού μαρμάρου διεθνώς.Το μήνυμα που εκπέμπει η ενιαία ταυτότητα αφορά αφενός τη διαχρονικότητα του ελληνικού μαρμάρου, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, και αφετέρου την πολύπλευρη χρήση του σε μικρής κλίμακας έργα εντός των σπιτιών μας ή σε μεγάλα έργα ξεχωριστής σημασίας και συμβολισμού, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο μάρμαρο ως φυσικό και βιώσιμο υλικό με μεγάλη διάρκεια ζωής που ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κος Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, η κα Αλ. Σδούκου, Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο κος Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δρ. Ιωάννης Σάββας, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και ο κος Μαρίνος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece.

Η  κα Ιουλία Χαϊδά, Πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ, αναφέρθηκε στον κλάδο του ελληνικού μαρμάρου και στη συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία. Επίσης, αναφέρθηκε στις σημαντική εξαγωγική του πορεία που έχει παρουσιάσει δυναμικό  χαρακτήρα παρά τα προβλήματα του οικονομικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος διεθνώς.  Η Κίνα, οι ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, το Κατάρ και η Κύπρος αποτελούν την πρώτη πεντάδα χωρών στις οποίες εξήχθη το 58,43 % του ελληνικού μαρμάρου. Τέλος, η κα Χαϊδά αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο και τις επιχειρήσεις του, τη σημασία της δραστηριότητάς στους για την ευρύτερη περιοχή (>80% της παραγωγής μαρμάρου προέρχεται από την Αν. Μακεδονία – Θράκη), αλλά και το όραμα της για ένα στρατηγικό σχέδιο προβολής και προώθησης του ελληνικού μαρμάρου παγκοσμίως.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, επεσήμανε την  κοινή προσπάθεια με τον Σ.Ε.Μ.Μ.Θ. ώστεε να σχεδιασθεί μία σύγχρονη ταυτότητα για το μάρμαρο που θα διασφαλίζει την αναγνωρισιμότητά του, θα το διαφοροποιεί έναντι του ανταγωνισμού και θα ενισχύει τα μοναδικά του χαρακτηριστικά. Η κα Αλεξανδροπούλου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συμμετοχές του κλάδου στην Διεθνή Έκθεση «The Big 5» 2022 στο Ντουμπάι και στη Σαουδική Αραβία αλλά και στην 1η ελληνική συμμετοχή στην σπουδαιότερη έκθεση του τομέα στην Βόρεια Αμερική, τη Διεθνή Έκθεση TISE-StonExpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Πρόσθεσε επίσης, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές δράσεις εντός στους 2023, όπως η συμμετοχή στις Διεθνείς Εκθέσεις BIG 5 Construct Egypt τον Ιούνιο, στη ΜARMOMAC VERONA, τον Σεπτέμβριο κ.λπ.

Ο κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του  Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) τόνισε την προσπάθεια που γίνεται στον φορέα αυτό  για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Ολοι οι ομιλητές  παρότρυναν τις εταιρείες του κλάδου, να υιοθετήσουν την ενιαία ταυτότητα σε όλες τους τις επικοινωνίες, ώστε να καθιερωθεί και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα χρήσης κοινού εμπορικού σήματος από όλα τα μέλη του κλάδου όπως η άμεση αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό ως συνώνυμο υψηλής ποιότητας προϊόντος, η σημασία της κοινής ταυτότητας στην ενίσχυση των εξαγωγών του κλάδου και η αξιοποίηση του momentum που έχει δημιουργηθεί.

Η Ελλάδα, παρότι είναι μια χώρα μικρή σε έκταση, έχει μεγάλη παραγωγή και ποικιλία μαρμάρου, ενώ η ιστορία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μοναδικό αυτό υλικό. Ο κλάδος μπορεί αποδεδειγμένα να διατείνεται ότι η εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρου είναι τομείς στους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, ενώ απασχολούν έμπειρους λατόμους και τεχνίτες σε εγκαταστάσεις με τεχνολογία αιχμής.

Greek Marble. Then, Now, Forever. Το Ελληνικό Μάρμαρο με νέο brand name στην έκθεση THE BIG 5, Dubai 2022

To Ελληνικό Μάρμαρο με νέο brand ταξιδεύει στην έκθεση TISE-StonExpo του Λας Βέγκας (31/01-02/02)

Σχετικά Άρθρα