-->

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Εξαγορά των λατομείων Vratza (limestone) στη Βουλγαρία από την Παυλίδης Μάρμαρα AE

Ο όμιλος ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε μετά τις δυναμικές εξαγορές των τελευταίων χρόνων, διαχειρίζεται πλέον κορυφαία λατομεία στις βαλκανικές χώρες, στη Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza).
Κατά τη διάρκεια των ετών, το Vratza limestone έγινε παγκοσμίως γνωστό, λόγω των άριστων διακοσμητικών και τεχνικών προδιαγραφών του, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε πλήθος αντιπροσωπευτικά έργα.
 Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ προχώρησε σε εξαγορά 100% των μετοχών της εταιρείας DIONYSSOMARBLE BULGARIA, η οποία έχει στην κατοχή της τα δυο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού Vratza (limestone),  το οποίο είναι γνωστό από αρχαιοτήτων χρόνων και έχει επιλεγεί σε πολλά μνημειώδη έργα. Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 ton. ετησίως.

Κατά τη διάρκεια των ετών, το Vratza (limestone) έγινε παγκοσμίως γνωστό, λόγω των άριστων διακοσμητικών και τεχνικών προδιαγραφών του, ενώ είναιδιαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Είναι ευρέως γνωστό ως υλικό υψηλής ποιότητας τόσο για εξωτερικές όψεις, όσο και για διακοσμήσεις εσωτερικών επιφανειών.Μετά την εξαγορά αυτή υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των  μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων αλλά και εγκαταστάσεων επεξεργασίας σε όλες τις γειτονικές χώρες.
Κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα, στα οποία χρησιμοποιήθηκε το VRATZA είναι το Leopold Museum-Vienna, Frankfurt Main Opera Tower, London BAPS Shri Swaminarayan Mandir, LouisVuitton-Berlin, Kempinski Gold Coast Hotel-CityAccraκ.α.

Μετά την εξαγορά αυτή υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις γειτονικές χώρες. Έτσι ο όμιλος διαχειρίζεται πλέον τα κορυφαία λατομεία στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza).


Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 ton. ετησίως.

Η επένδυση αυτή συνάδει με τον έντονα εξωστρεφή στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρείας και εκτιμάται ότι η προσθήκη του νέου υλικού θα συμβάλλει στηνπερεταίρω ανάπτυξη του ομίλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του Κ.Ε., ο οποίος κατά το 2019, παρά τη γενική πτώση του κλάδου κατά 20%, παρέμεινε σταθερός και διαμορφώθηκε στα 120 εκ. ευρώ, ενώ το EBITDA θα κυμανθεί στα 67 εκ. ευρώ.