ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρωμα γυναίκας και πάλι στο τιμόνι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ)

Νέα Πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ, για την ερχόμενη διετία, η κα. Ιουλία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος της IKTINOS HELLAS S.A.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισαν σήμερα τα μέλη του στις καθιερωμένες αρχαιρεσίες στην έδρα του Συνδέσμου στην Καβάλα. Η θητεία του νέου συμβουλίου είναι διετής, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του Συνδέσμου, ενώ η απερχόμενη Πρόεδρος, κα Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου (Μάρμαρα Θάσου Λαζή ΑΕ), έπειτα από τρεις επιτυχημένες θητείες, δεν διεκδίκησε  ξανά την προεδρία.

Η πρώην Πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ, κα Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου, έπειτα από τρεις επιτυχημένες θητείες, δεν διεκδίκησε ξανά την προεδρία.

Το νέο ΔΣ έχει και πάλι άρωμα γυναίκας καθώς νέος Πρόεδρος είναι και πάλι γυναίκα, η κα. Ιουλία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος της IKTINOS HELLAS S.A. Αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ εξελέγη και πάλι, ο κος Παν. Ηλιόπουλος, γενικός διευθυντής της ΜΑΡΜΥΚ Ηλιόπουλος ΑΕ, ο οποίος αναδεικνύεται σε σταθερά ανερχόμενη δύναμη εντός του ΣΕΜΜΘ. 

Το ΔΣ συμπληρώνουν η κα. Χρυσούλα Σοφικίτη, Karmar Quarries SA που ανήκει στον όμιλο Stone Group International (Γεν. Γραμματέας), ο κ. Αναστάσιος Νικολαϊδης, Hermes Marbles Ι.Κ.Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. (Ταμίας), ο κ. Ηλίας Κυριακίδης, FHL Κυριακίδης Group (μέλος), ο κ. Πέτρος Πανταζής, Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες (μέλος) και ο κ. Χρήστος Καβάζης, Μάρμαρα Καβάζη & ΣΙΑ Ο.Ε. (μέλος).

Οι φετινές εκλογές έρχονται μετά από την επιτυχημένη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης που εκπόνησε η ICAP για λογαριασμό του Συνδέσμου, μια εκδήλωση που πέραν του περιεχομένου της, χαρακτηρίστηκε από την παρουσία και την αποδοχή σύσσωμων των κυριότερων εκπροσώπων του κλάδου. Μένει να διαπιστώσουμε εάν η διάθεση για συμμετοχή καθώς και η σύμπνοια αυτή θα διατηρηθούν στην ανάδειξη της νέας επίσημης εκπροσώπησης του κλάδου μέσω του Συνδέσμου.

Η συνεισφορά του ελληνικού μαρμάρου στην εθνική οικονομία – Μελέτη της ICAP για λογαριασμό του ΣΕΜΜΘ

Είναι γεγονός πως την τελευταία δεκαετία το ελληνικό μάρμαρο έχει διαγράψει μια ανοδική κι άκρως επιτυχημένη πορεία, ανερχόμενο στην 4η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές μαρμάρου και ταυτόχρονα στην 3η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ακατέργαστου μαρμάρου. Μέσα από τις στοχευμένες ενέργειες και δράσεις εξωστρέφειας, το απερχόμενο προεδρείο κατόρθωσε να ισχυροποιήσει την παρουσία του ελληνικού μαρμάρου τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς ενώ ταυτόχρονα έθεσε τις βάσεις για την καθιέρωση του ελληνικού μαρμάρου ως brand στις διεθνείς αγορές. Πεδίον δόξης λαμπρό για τη νέα διοίκηση που θα αναλάβει να συνεχίσει ένα απαιτητικό πλην όμως σημαντικό έργο.

https://stonenews.eu/el/ekloges-simera-sto-syndesmo-epichiriseon-marmarou-makedonias-thrakis/

Σχετικά Άρθρα