ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στη Θάσο διοργάνωσε ο ΣΕΜΜΘ το 2ο Σεμινάριο Ασφαλείας για την ασφαλή χρήση συρματοκοπής

H εκδήλωση διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καλογερικό», Λιμένας Θάσου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣEMMΘ) διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καλογερικό», Λιμένας Θάσου, σεμινάριο με θέμα: “Η χρήση της συρματοκοπής στα λατομεία Μαρμάρου”.

Ο Σύνδεσμος μετά το πρώτο επιτυχημένο σεμινάριο από πλευράς περιεχομένου, συμμετοχών και οργάνωσης, που είχε πραγματοποιήσει στην Δράμα,  στο πλαίσιο της πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως έτους υγιεινής και ασφάλειας,  διοργάνωσε για δεύτερη φορά ανάλογο σεμινάριο μεριμνώντας  ειδικότερα για την ασφάλεια και την υγιεινή του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων μαρμάρου της Θάσου.

Στην κατάμεστη αίθουσα το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, τεχνικοί ασφαλείας, εργοδηγοί, επιστάτες, συρματοκόπτες των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον ΣΕΜΜΘ.

Η συντομη ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης κας Κωνσταντίνας Λαζή:

Καλησπέρα σας,  ευχαριστούµε πολύ για την παρουσία σας και σας καλοσωρίζουµε στο σεµινάριο για την ασφάλεια που διοργανώνει ο Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Μαρµάρου Μακεδονίας – Θράκης.


Στα πλαίσια ανακήρυξης του 2017 ως έτος ασφάλειας, ο Σύνδεσµός µας συνέστησε µόνιµη επιτροπή που επεξεργάζεται και ασχολείται µε τα θέµατα υγιεινής και ασφάλειας σε λατοµεία και εργοστάσια µαρµάρου. Το σηµερινό είναι το δεύτερο σεµινάριο και φιλοδοξούµε µέχρι τέλος του έτους να διοργανώσουµε ακόµη δύο παρουσιάσεις οι οποίες θα επικεντρωθούν σε θέµατα πρόληψης και αντιµετώπισης ατυχηµάτων µε την συνδροµή του ΕΚΑΒ.


Σκοπός µας σήµερα είναι να επιστρέψουµε στα βασικά. Να βάλουµε στο τραπέζι ζητήµατα µε τα οποία επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται αντιµέτωπες, την ίδια στιγµή που άλλες τα αγνοούν

Σήµερα θα επικεντρωθούµε στον άνθρωπο, στον εργαζόµενο στα λατοµεία µαρµάρου και στην ασφάλειά του. Η πλειοψηφία των εισηγητών είναι άνθρωποι που όλοι σας σχεδόν τους γνωρίζετε. Και φιλοδοξούµε µετά τη σηµερινή συνάντηση, σε λόγο απλό και µεστό, να φύγουµε όλοι περισσότερο ενηµερωµένοι, αφυπνισµένοι και υπεύθυνοι

Δείτε τις ομιλίες των συμμετεχόντων από το 1ο Σεμινάριο Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στη σελίδα του Stonenews.gr στο Youtube

Το ρεπορτάζ είναι του  Stonenews.gr

Σεμινάριο ΣΕΜΜΘ: Η χρήση της συρματοκοπής στα λατομεία Μαρμάρου

Σχετικά Άρθρα