ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ρεκόρ ξένων επισκεπτών στην φετινή 51η Marmomacc στη Βερόνα

Αύξηση ρεκόρ + 5% κατέγραψε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην φετινή Marmomacc. Αύξηση επίσης σημειώθηκε στον αριθμό των εκθετών με αντίστοιχη επέκταση του εκθεσιακού χώρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Veronafiere, Maurizio Danese: “Στη 51η Marmomacc υπήρξε αύξηση ρεκόρ 10% στους εκθέτες. Συνολικά φιλοξενήθηκαν πάνω από 1.650 εταιρείες από 53 χώρες, και 67.000 επισκέπτες από 146 χώρες. Η έκθεση καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, που συνδυάζει τα προϊόντα, τα μηχανήματα και τον πολιτισμό σε μια μοναδική εκδήλωση με ισχυρή ιστορία που συνεχίζει να εξελίσσεται, όπως αποδεικνύεται και από το νέο μας brand Marmo + Mac το οποίο συνοψίζει την ταυτότητά μας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον”.

“Η επιτυχία επιβεβαιώνεται από την πληρότητα στις 12 αίθουσες και τους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, καταλαμβάνοντας συνολικό εμβαδόν 80.000 τετραγωνικά μέτρα αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2015” δήλωσε ο Giovanni Mantovani, Γενικός Διευθυντής της Veronafiere. “Η Marmomacc χάρη στον πιο διεθνοποιημένο χαρακτήρα της, αποτελεί σήμερα την πλατφόρμα προώθησης Β2Β του τομέα.

Οι ξένοι επισκέπτες, οι όποιοι αποτελούν το 60% του συνόλου, αυξήθηκαν κατά 5%. Πετύχαμε θαυμάσια επιβεβαίωση από αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ισπανία, για να μην αναφέρουμε την εκπληκτική αύξηση 45% στους επαγγελματίες από την Κίνα και μια εξίσου σημαντική αύξηση της τάξης του 11% από τη Μεγάλη Βρετανία”

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται επίσης περισσότεροι από 300 νέοι διεθνείς κορυφαίοι αγοραστές και αρχιτέκτονες που επιλέχθηκαν ως μέλη επίσημων αντιπροσωπειών εμπορίου που προσέρχονται από 32 χώρες, με πρωτοεμφανιζόμενες τη Νιγηρία και τη Μοζαμβίκη.

Όλα αυτά χάρη στη συνεχή επένδυση της Veronafiere στις εισερχόμενες δραστηριότητες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, τον Ιταλικό Οργανισμό Εμπορίου, την Confindustria Marmomacchine και για πρώτη φορά, της Περιφέρειας Veneto, μέσω της Veneto Promozione.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πέραν των επιχειρήσεων δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις αφιερωμένες στον κόσμο του σχεδιασμού και της κατάρτισης. Στο Italian Stone Theatre συζητήθηκε η αλληλεπίδραση των φυσικών πετρωμάτων, του σχεδιασμού και της τεχνολογίας. Στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για την Πέτρα, οι κύριες ανά τον κόσμο εμπορικές ενώσεις έκαναν απολογισμό του τομέα των φυσικών πετρωμάτων, συζήτησαν τη μελλοντική ανάπτυξή τους και τη σχέση με την κεραμική βιομηχανία.

Η Marmomacc οργάνωσε επίσης δύο εκδηλώσεις που προέκυψαν από τις νέες συνεργασίες με το Architectural Record και το Archmarathon.

Επίσης στα πλαίσια της δράσης Marmomacc & the City εκτέθηκαν γλυπτά στους δρόμους και τις πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας όπου παρέμειναν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με σημαντική παρουσία παρά τις πολλές αντιξοότητες που συνεπάγεται η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι Έλληνες συμμετέχοντες απέδειξαν για ακόμη μια φορά την υψηλή θέση που καταλαμβάνει η χώρα στην παγκόσμια αγορά μαρμάρου. Οι 32 εταιρείες που συμμετείχαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων τους. Το λευκό μάρμαρο συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα με την αισθητική υπεροχή του να προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

The 52nd edition is scheduled at VeronaFiere 27-30 September 2017.

Πηγή: www.marmomacc.com και stonenews.gr (κείμενο και φωτογραφίες)

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ: 51η Marmomacc 2016 …
29 Σεπτ. 2016 … Πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Βερόνα η μεγάλη έκθεση μαρμάρου Marmomacc με σημαντικότατη ελληνική συμμετοχή. Η Marmomacc …
www.oryktosploutos.net

Οι χρήσεις του ελληνικού μαρμάρου για το σπίτι

[επιμέλεια: Π. Τζεφέρης]

Σχετικά Άρθρα