ΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες- Οι Παρουσιάσεις (ΙΙΙ)

Ο κ. Michael Green, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στην εταιρεία Imerys αναφέρθηκε στο έργο της εταιρείας “τροποποιούμε και επενδύουμε σε διάφορα ορυκτά από γεωλογία μέχρι μεταλλευτική δραστηριότητα με στόχο να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών και να ενισχύεται ο τομέας της ανακύκλωσης.” Τόνισε πως με τις τεχνολογίες της Imerys, τα διάφορα προϊόντα και τις εφαρμογές που αναπτύσσει, η εταιρεία δίνει προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα των πολιτών με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

 
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.36 MB]

Ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα κ. H.E Pauli Makela, είπε οτι στη Φιλανδία η αειφόρος ανάπτυξη και αξιοποίηση εξορυκτικού κλάδου βρίσκεται στην καρδιά της εθνικής στρατηγικής. Στόχος η Φιλανδία να είναι ο ηγέτης στην αειφόρο εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών. Συμπλήρωσε οτι για να επιτευχθεί η κοινωνική αποδοχή σε εξορυκτικές δραστηριότητες οι εταιρείες στην Φινλανδία πρέπει να αποδεικνύουν πως έχουν λάβει υπόψη την υγιεινή, ασφάλεια και προστασία περιβάλλοντος, ενώ οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι διαφανείς.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.39 MB]

Η κα Pamela Lesser, Ερευνήτρια στο Αρκτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Λαπωνίας είπε οτι στη Λαπωνία δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στη κοινωνική άδεια, όπου τα κριτήρια είναι αυστηρά και είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς την κοινωνική άδεια και την ανανέωση της αποδοχής από τους τοπικούς πληθυσμούς.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.02 MB]

Ο κ. Κυριάκος Ασημακόπουλος, Διευθυντής Πρώτων Υλών στον Όμιλο Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ είπε οτι μετά το 2011 η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία μαζί με την εξορυκτική δραστηριότητα έδωσαν μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια για να επιζήσουν στην δύσκολη οικονομική εποχή. Αν δεν στρεφόταν η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία στο εξωτερικό, σήμερα θα είχε καταντήσει οικογενειακό περίπτερο.

Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Keith Morrill είπε οτι ο Καναδάς έχει αναπτυχθεί μέσω εκμετάλλευσης φυσικών πόρων. Είναι από τις ισχυρότερες οικονομίες παγκοσμίως χάρη στην εκμετάλλευση μεταλλείων. Τόνισε πως στα επόμενα 20 χρόνια ο στόχος των καναδικών εταιριών είναι τα μηδενικά απόβλητα από εξορυκτική διαδικασία καθώς ο Καναδάς θέλει να είναι ηγέτης στον τομέα της ασφάλειας στην εργασία.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.63 MB]

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας, είπε οτι το μεγάλο ζητούμενο είναι αν και πότε και πως θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να κάνει το άλμα ανόδου. Τόνισε οτι θα πρέπει να προσαρμόσουμε μία καθαρή οικονομική πολιτική καθαρά στον τομέα των εξαγωγών.

Η συνέχεια των παρουσιάσεων εδώ

[επιμέλεια: Π. Τζεφέρης]

 

Σχετικά Άρθρα