-->

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες- Οι Παρουσιάσεις (ΙV)

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, κ. Χρήστος Καβαλόπουλος, ανέφερε οτι από την αξιολόγηση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία προκύπτει ότι η συμμόρφωση των ελληνικών εταιριών του εξορυκτικού κλάδου σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κρίνεται μέτρια συνολικά και ιδιαίτερα προβληματική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κα Κατερίνα Αδάμ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τόνισε στην ομιλια της πως ένας χώρος καλύτερα οργανωμένος, εξοπλισμένος με καλύτερα συστήματα εξασφαλίζει μεγαλύτερα ποσοστά ασφάλειας και υγείας. Όσο μεγαλύτερη παραγωγικότητα έχει μίαεταιρεία, τόσο μεγαλύτερους δείκτες ασφάλειας έχει, σύμφωνα με διεθνές ινστιτούτο εργασίας, συμπλήρωσε.

Η κα Κυριακή Τσίχλα, υπ. διδάκτωρ  ΕΜΠ, παραουσίασε το ζήτημα του Επαγγελματικού  στρες και τις συνέπειές του για την απόδοση στην εργασία και τα εργατικά Ατυχήματα.

Ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης,  ιατρός στο τμήμα Υγείας & Ασφάλειας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός τόνισε πως ζήτημα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι ένα δύσκολο έργο το οποίο θα πρέπει να ισορροπήσει σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Εξόρυξης, Μεταλλευμάτων και Βιομηχανικών Ορυκτών Euromines, του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας, και σε συνεργασία με την εφημερίδα Κεφάλαιο και το capital.gr

Αρχή  των παρουσιάσεων εδώ

[επιμέλεια: Π. Τζεφέρης]