-->

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Θανατηφόρο στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ ΑΕ.

Ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας. Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Χατζή από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρα τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου.

Χθες το βράδυ λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 kvolt . Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου. Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων, που γίνονται στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

"Χθες βράδυ,7.03.2016 και ώρα 21:40 περίπου, έχασε τη ζωή του εργαζόμενος της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε ηλεκτρική εγκατάσταση υποσταθμού για την κίνηση ταινιοδρόμου στο Ορυχείο Αμυνταίου.

Η διοίκηση της Επιχείρησης και όλα τα αρμόδια στελέχη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, στην οποία θα παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την πλήρη διερεύνηση και ανάλυση των συνθηκών και των αιτίων του θανατηφόρου ατυχήματος, με προοπτική τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων".

Συλλυπητήρια του υπουργού ΠΕΝ

"Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του 42χρονου ηλεκτρολόγου της ΔΕΗ, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης ηλεκτρολογικής βλάβης στο ορυχείο της Επιχείρησης στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας του ΥΠΕΝ έσπευσε άμεσα στον χώρο εργασίας και έχει ξεκινήσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και, εφόσον προκύψουν, να αποδοθούν με αυστηρότητα οι ανάλογες ευθύνες ή να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας της εργασίας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επιδιώκει σταθερά την ενδυνάμωση του πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στους τομείς ευθύνης του. Η αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων, η πρόληψη, η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, αποτελούν βασικές και διαρκείς στοχεύσεις του Υπουργείου".