ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Προκήρυξη διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (20 blocks σε Iόνιο και Νότια Κρήτης και 3 χερσαίες περιοχές)

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν δύο αποφάσεις που αφορούν στην προκήρυξη  Διεθνών  Γύρων Παραχωρήσεων των Δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης, ως κατωτέρω:

1) Η πρώτη Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ αφορά 20 θαλάσσιες περιοχές (blocks) στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Η Απόφαση αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα διαρκέσει έξι μήνες.
Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού I

2) Η δεύτερη Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ αφορά στο Διεθνή Διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, «Άρτα – Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», για τις οποίες είχε κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία ENEL στα μέσα Απριλίου.

Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Ν. 2289/1995, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλλουν προσφορές για τις περιοχές αυτές. Η απόφαση αποστέλλεται επίσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι 90 ημέρες από τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού II




Ας επιτραπεί ενα σχόλιο: Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά αγωνιστικής προσπάθειας πολλών μηνών από μια ομάδα συναδέλφων,  από μια ολιγομελή ομάδα  τεχνικών αλλά και νομικών,  με επικεφαλής την Σοφία Σταματάκη, που προετοίμασε τις προκηρύξεις με κάθε λεπτομέρεια διατηρώντας ως κυρίαρχο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

 Είναι η ίδια  ομάδα που ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό του  Open Door για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα (http://www.goo.gl/lkIbJ), η ίδια που επεξεργάστηκε και έστησε τα πακέτα δεδομένων, που ξενύχτησε για την ολοκλήρωση των προδιαγραφών, που χειρίστηκε το πρώτο Data Room με επιτυχία κλπ.   Είναι η ίδια ομάδα που ολοκλήρωσε με επιτυχία το θέμα των σεισμικών δεδομένων,  που έκανε πρόσφατα τις παρουσιάσεις στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου κλπ. κλπ. Και προφανώς είναι η ίδια ομάδα που δεν πήρε ούτε μια “δραχμή” περισσότερο από το μισθό ενός εκάστου… την ίδια στιγμή που παντού γύρω μας σφυρίζουν οι ειδήσεις για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε  αυτούς τους ολίγους που απλώς απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι  κοσμούν με την παρουσία τους τον χώρο του δημοσίου. Εστω κι αν σπανίζουν σήμερα, σαν τα πολύτιμα μέταλλα…

Σχετικά Άρθρα