ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ/CCSΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Geothermal Energy and CO2 Geological Storage – Information and News

Μια ενδιαφέρουσα σελίδα με σκοπό την παροχή γνώσης και διαρκούς ενημέρωσης γιια θέματα ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ και ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ CO2.

https://www.facebook.com/Geothermal.Energy.and.CGS.News

Η Γεωθερμική Ενέργεια (Geothermal Energy), που προέρχεται από το εσωτερικό της Γης, κατατάσσεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.). Δυστυχώς στην Ελλάδα είτε από άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης είτε από προκαταλήψεις του παρελθόντος είτε ακόμη και από νομικά και κανονιστικά προβλήματα είναι η λιγότερο αναπτυγμένη Α.Π.Ε. Μέσω αυτής της σελίδας καταβάλλεται μια προσπάθεια για ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για ό,τι έχει σχέση με τη Γεωθερμία. Νέα και πληροφορίες για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη της γεωθερμίας σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο θα παρέχονται μέσω αυτής της σελίδας.

Από τη άλλη πλευρά, η Γεωλογική Αποθήκευση του CO2 (CO2 Geological Storage) αποτελεί μια σύγχρονη αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη αντιμετώπιση του φαινομένου του Θερμοκηπίου και της συνακόλουθης κλιματικής αλλαγής, παρέχοντας τον αναγκαίο χρόνο για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ (μεταξύ των οποίων και η Γεωθερμία) στο ενεργειακό μείγμα.
Μέσω αυτής της σελίδας, θα μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες για τη γεωλογική αποθήκευση του CO2 με ότι συμβαίνει σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η πληροφόρηση στην Ελλάδα για το θέμα αυτό είναι ανύπαρκτη έως πολύ περιορισμένη.

Δείτε Περισσότερα για το CCS

«Αειφόρα» ορυκτά καύσιμα: η πρόκληση των καθαρών τεχνολογιών άνθρακα και των τεχνολογιών CCS

IGME : Mία Γεωλογική “λύση” στις κλιματικές αλλαγές

Eργοστάσιο CCS στο Spremberg της Γερμανίας: burying the problem…

EGEC (European Geothermal Energy Council)

Geothermal energy research crew

Geothermal heat pump

ThinkGeoEnergy

Geothermal Resources Council

Σχετικά Άρθρα