ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝΕΝΗΜΕΡΩΣΗΜΕΤΑΛΛΕΙΑΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ

Η απόφαση της Διαιτησίας για τη ΓΜΜ.Α.Ε ΛΑΡΚΟ

Η απόφαση της Διαιτησίας που εκδόθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου δικαιώνει το Δημόσιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου της Λάρυμνας. Η απόφαση κατατέθηκε στο βιλίο διαιτησιών του  Πρωτοδικείου αθηνών με αριθμό κατάθεσης 16/08.10.2020.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή κρίνεται ότι ανήκουν κατά κυριότητα στο Ελληνικό δημόσιο τα αναφερόμενα στο διατακτικό της απόφασης 206 ακίνητα της περιοχής του Εργοστασίου Λάρυμνας, 17 ακίνητα της περιοχής Κόλλια Μαντρί, 5 ακίνητα της περιοχής Λιάβδας και 33 ακίνητα της περιοχής Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη. Με την ίδια απόφαση κρίνεται ότι ανήκουν στην κυριότητα της ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ το αναφερόμενο στο διατακτικό της απόφασης 1 ακίνητο της περιοχής του Εργιστασίου Λάρυμνας, 1 α8κίνητα της περιοχής Λιάβδας και 4 ακίνητα της περιοχής Μεταλλείων Αγ. Ιωνάννη.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, θα ακολουθήσει εντός του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου η προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του συνόλου ή μέρους στοιχείων του ενεργητικού.

Η απόφαση επαναφέρει στο προσκήνιο το μοντέλο ιδιωτικοποίησης μέσω των δύο παράλληλων διαγωνισμών που είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014. Το σχέδιο προέβλεπε τη διενέργεια ενός διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για τη μακροχρόνια παραχώρηση του εργοστασίου της Λάρυμνας και έναν παράλληλο διαγωνισμό από τη ΛΑΡΚΟ για την πώληση των ιδιόκτητων μεταλλείων Καστοριάς και Ευβοίας, ώστε να καταλήξουν και τα δύο σε έναν επενδυτή και να διασφαλιστεί έτσι η συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άκαρπος προβλέπεται η επανάληψή του εντός 30 ημερών ενώ εάν αποτύχει και η δεύτερη προσπάθεια τότε τα περιουσιακά στοιχεία που δεν κατέστη εφικτό να πωληθούν θα διατεθούν ως σύνολο ή τμηματικά με ελεύθερη διαπραγμάτευση.
Η νομοθετική ρύθμιση που έθεσε την εταιρεία σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης τουλάχιστον του 75% εντός 12 μηνών, τότε ο ειδικός διαχειριστής υποχρεούται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Προ ημερών μάλιστα ο ειδικός εκκαθαριστής απέστειλε σε διευθυντικά στελέχη της Λάρκο επιστολή στην οποία γίνεται αναφορά σε σταμάτημα της λειτουργίας της εταιρείας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος της πώλησης.

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας, με απόφασή του ενέκρινε νέα επιχορήγηση για τη ΛΑΡΚΟ, ύψους 11,984 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της προβληματικής νικελοβιομηχανίας, καθώς και δαπανών που σχετίζονται με τις ανάγκες της ειδικής διαχείρισης.Ας σημειωθεί ότι η δυνατότητα επιχορήγησης της ΛΑΡΚΟ από το ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται στη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ, με την οποία η βιομηχανία νικελίου υπήχθη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, προκειμένου η εταιρία να παραμείνει “εν ζωη” μέχρι το διαγωνισμό για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρίας ή επιμέρους περιουσιακών στοιχείων.

Από την κρατική βοήθεια των 35 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την περίοδο της ειδικής διαχείρισης, η εταιρία έχει ήδη λάβει τα 20 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» που αφορά στις παράνομες κρατικές ενισχύσεις, με την Κομισιόν να ζητά την επιστροφή 136 εκατ. ευρώ. Όμως, με δεδομένο ότι η ελληνική Διοίκηση δεν προχώρησε στην ανάκτηση των κονδυλίων από τη ΛΑΡΚΟ, όπως όριζε η απόφαση του ευρωδικαστηρίου, η Κομισιόν το 2016 προσέφυγε εκ νέου με συνέπεια να ακολουθήσει νέα καταδικαστική απόφαση.

Η όλη διαδικασία πάντως αντιμετωπίζει και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας χαρακτήρισε μονομερείς τις ενέργειες της ειδικής διαχείρισης, “πέρα και έξω από τα πλαίσια και το περιεχόμενο του νόμου” με αρνητικό αντίκτυπο για την εταιρία και τους εργαζόμενους.

Η χρονική συγκυρία πάντως δεν θεωρείται ιδανική με δεδομένη την εξαιρετική μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον της αγοράς των μετάλλων, που έχει οδηγήσει την τιμή του νικελίου σε σημαντικές διακυμάνσεις τους τελευταίους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη άνοιξη οι τιμές είχαν υποχωρήσει έως και τα 11 χιλιάδες δολάρια ο τόνος, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου κατεγράφη υψηλό έτους στα 15,66 χιλιάδες δολάρια ο τόνος.

Μακροπρόθεσμα ωστόσο, οι προοπτικές για το νικέλιο είναι θετικές καθώς το μέταλλο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μαζί με το λίθιο, το κοβάλτιο, τον γραφίτη και το μαγγάνιο. Πάντως για την υλοποίηση των προοπτικών αυτών εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν από το νέο ιδιοκτήτη, όποτε αυτός προκύψει, εκτεταμένες επενδύσεις.

Σχετικά Άρθρα