ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑΓΕΩΘΕΡΜΙΑ & ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣΓΕΩΘΕΡΜΙΑ/CCS

Δ. Μηνατίδης: για το ενδεχόμενο βαθειών γεωτρήσεων γεωθερμίας στην Νίσυρο

Nisyros Volcano , South Aegean sea , Greece – To ηφαίστειο της Νισύρου
Map showing the location of Nisyros and Santorini Volcanoes. Aegean Sea ,Greece

Στο παρακάτω άρθρο γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο βαθειών γεωτρήσεων σε ένα ενεργό Ηφαίστειο, όπως αυτό της Νισύρου. Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συγγραφέα του, κ. Δ.Μηνατίδη ο οποίος είναι γεωλόγος και διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος του τμήματος Γεωθερμίας στο τ. ΥΠΑΝ καθώς και σε άλλες επιτελικές θέσεις του τομέα Ενέργειας του υπουργείου αυτού, που στην μετεξέλιξή του εντάχθηκε στο σημερινό Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Δείτε το άρθρο αυτό εδώ:

Why deep geothermal drilling shall not be done in the active volcano of Nisyros Island , Aegean Sea,Greece ,for the exploitation of high enthalpy Geothermal Energy: A scientific approach. Dimitris Minatidis,M.Sc.,Geologist-Geochemist

Δημοσίευση στο: ORYKTOLOGIKA NEA-NEWS ON MINERALS -33- Vol 35- No 208 – 2020, το οποίο εκδίδεται από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Επαναλαμβάνεται εδώ η  πολιτική της ιστοσελίδας ως προς την φιλοξενία ενυπόγραφων άρθρων: Για το περιεχόμενο, το ύφος και την επιστημονική ακρίβεια των ενυπόγραφων κειμένων, την ευθύνη έχουν οι συγγραφείς:

http://www.oryktosploutos.net/2010/12/blog-post.html

Σχετικά Άρθρα