ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Σ.Ε.Μ.Μ.Θ σεμινάριο με θέμα: «Ασφάλεια των εργαζομένων στα λατομεία μαρμάρου”

Με πολύ ενδιαφέρον σκηνικό αυτή τη φορά έγινε το σεμινάριο H & S. Η αίθουσα ήταν ο θάλαμος της υπόγειας εξόρυξης του Ικτίνου ΑΕ στις Λεπτοκαριές. Eίναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι πιστεύουν στην ασφάλεια της εργασίας τους!!

Δεύτερο για φέτος επιμορφωτικό σεμινάριο ασφαλείας του προσωπικού λατομείων  πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ), την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της υπόγειας εκμετάλλευσης του λατομείου της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, στην θέση «Λεπτοκαρυές», με θέμα: “Ασφάλεια των εργαζομένων στα λατομεία μαρμάρου”

Δεδομένου ότι τα λατομεία συνιστούν εργασιακό χώρο, όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά εκτίθενται σε προβλέψιμους αλλά και απρόβλεπτους κινδύνους, ο Σ.Ε.Μ.Μ-Θ —δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σημαντικότατο ζήτημα της ασφάλειας και της υγεινής εντός του περιβάλλοντος εργασίας των επιχειρήσεών του— πραγματοποίησε ένα ακόμα επιμορφωτικό σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων αναφορικά προς την μεθοδολογία εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.


Στο ξεκίνημα του σεμιναρίου πραγματοποίηθηκε σύντομος χαιρετισμός και καλωσόρισμα προς τους παρευρισκομένους από τον κο Αλμπανόπουλο Χαράλαμπο, Δ/ντή Λατομείων της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και Γ.Γ. Δ.Σ / Σ.Ε.Μ.Μ-Θ.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κος Γράβαλος Χρήστος, Τεχνικός Ασφαλείας της F.H.L ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ και μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Μ.Μ-Θ, ο οποίος κατά την διάρκεια της εισήγησής του αναφέρθηκε στην μεθοδολογία και τον τρόπο ασφαλούς εργασίας στα λατομεία μαρμάρου, καθώς και στα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης κινδύνου.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κος Φουντοραδάκης Σταύρος, Τεχνικός Ασφαλείας της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τειρούνται κατά την φόρτωση και μεταφορά όγκων μαρμάρου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα: «Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση ατυχημάτων στο έργο», από τον κο Προύντζο Νικόλαο, Τεχνικό Ασφαλείας της ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, περιεχόμενο της οποίας ήταν οι σχετικές οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν από τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος σε ένα έργο και μια σχετική προσομείωση ατυχήματος προς εμπέδωση των εντός της εισήγησης οδηγιών.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Σαρρής Γεώργιος, Προϊστάμενος του ΤΕΜ Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος.

Στο σεμινάριο, επιπλέον, παραβρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Μ-Θ, κος Νικολαΐδης Αναστάσιος, εκπρόσωπος της ΜΠΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.

Ολες οι παρεμβάσεις παρουσιάζονται στο συνημμένο βιντεοσκοπημένο υλικό από την stonews.eu

Σχετικά Άρθρα