ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ: μιλώντας για ανάπτυξη…

Με εντυπωσιακό θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2018 για τον Όμιλο ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ. Για μια ακόμη χρονιά συνεχίστηκε η κερδοφορία τόσο σε εταιρικό, όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά τον Όμιλο για το οικονομικό έτος 2018 ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 120 εκ. ευρώ με EBITDA 70 εκ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το 2017 ήταν 107 εκ. ευρώ και 60,5 εκ. ευρώ. Για την Εταιρεία οι πωλήσεις του έτους 2018 ανήλθαν σε 81 εκ. ευρώ το 2017 και ο EBITDA διαμορφώθηκε αντίστοιχα από 42,2 εκ. ευρώ σε 41 εκ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι η βέλτιστη διαχείριση των δύο παγκοσμίου φήμης λευκών δολομιτικών μαρμάρων ARISTON & SIVEC, καθώς και οι συνέργειες που προέκυψαν από την εξαγορά της MERMEREN άρχισαν να αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τα οποία είχαν επισημανθεί από τη Διοίκηση κατά την εξαγορά.

Το όραμα, η πίστη, η επιμονή και η εξωστρέφεια (95% του Κ.Ε. σε εξαγωγές) συνεχίζουν να είναι οι κινητήριες δυνάμεις του στρατηγικού σχεδιασμού και αποφάσεων, οι οποίες συνέβαλαν στην καθιέρωση του Ομίλου ως Leader του λευκού δολομιτικού μαρμάρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος του Ομίλου παραμένει η αξιοποίηση ευκαιριών για ανάπτυξη. Ο Όμιλος σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα, στην Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εξορυκτικές διαδικασίες εκμετάλλευσης και στην Βουλγαρία, καθώς έχει οριστικοποιηθεί η εξαγορά λατομείου στην περιοχή Βράτσα. Το ιστορικό μάρμαρο της Βράτσα, το οποίο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων και έχει χρησιμοποιηθεί σε μνημειώδη έργα ανά τον κόσμο, συγκαταλέγεται στα ασβεστολιθικά διακοσμητικά μπεζ πετρώματα, που προορίζονται για εξωτερική χρήση, και αναμένεται να συμβάλλει στον εξαγωγικό στόχο της εταιρείας.

Επιπλέον, σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας κατά το 2019 αποτέλεσαν η εξαγορά & η έναρξη εξορυκτικής δραστηριότητας σε δύο (2) λατομεία στην περιοχή του Αλιβερίου, στην Εύβοια. Η γκρι απόχρωσή του με τη λευκή βένα και η ανθεκτικότητά του, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ασβεστιτικού μαρμάρου, που το καθιστά ως ένα κατεξοχήν υλικό έργων, το οποίο δύναται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο και ψηλότερα ανεβαίνει ο όμιλος Παυλίδης αποδεικνύοντας ακριβώς τι σημαίνει ανάπτυξη και πως κερδίζεται σε διεθνές επίπεδο!

Στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας ενεργοποιήθηκαν 2 λατομεία λευκού δολομιτικού μαρμάρου, στην περιοχή των Πύργων και των Πηγών αντίστοιχα, με αποδεδειγμένα υψηλά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα (reserves).

Η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός του portfolio του ομίλου με νέα υλικά, τον καθιστά ικανό να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες της εγχώριας και εξωχώριας αγοράς σε ποιότητα και τιμή.

Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου ο Όμιλος προγραμματίζει επενδύσεις για την επόμενη διετία τόσο σε μηχανήματα έργου, όσο
και σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό επεξεργασίας μαρμάρου, συνολικού κόστους 24 εκ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αξιοποιείται σε επενδύσεις στην Mermeren Kombinat.

Στρατηγικοί πυλώνες παραμένουν οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, η βελτιστοποίηση της παραγωγής του τελικού προϊόντος, καθώς και η διαφοροποίηση.

Τέλος, ο Όμιλος δε σταματά να επενδύει σε συνεχείς έρευνες νέων κοιτασμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην αξιοποίηση ευκαιριών για σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.

Η Παυλίδης Μάρμαρα εξαγοράζει την Stoneworks (Mermeren) και το SIVEC®
Το success story της Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες ΑΕ

Σχετικά Άρθρα