ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΕΙΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Σεμινάριο για την ασφάλεια των εργαζομένων σε εργοστάσια και λατομεία μαρμάρου από τον ΣΕΜΜΘ

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 σεμινάριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης με θέμα “Ασφάλεια των εργαζομένων σε εργοστάσια και λατομεία μαρμάρου”, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας.

Πηγή: https://stonenews.eu/

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 σεμινάριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ), με θέμα “Ασφάλεια των εργαζομένων σε εργοστάσια και λατομεία μαρμάρου”, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συνδέσμου σχετικά με την επιμόρφωση των εργαζομένων του κλάδου πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πλαίσιο της εργασίας τους.

“Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που διοργανώνουμε δράσεις ενίσχυσης της ασφάλειας σε λατομεία και εργοστάσια μαρμάρου”, ανέφερε κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Γ.Γ. του Συνδέσμου κ. Χαράλαμπος Αλμπανόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως έχει συσταθεί μια μόνιμη ομάδα εργασίας με στελέχη από διαφορετικές επιχειρήσεις του κλάδου, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ενημέρωση και την εκπαίδευση γύρω από το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Before and After (Today). One more example of how technological change contributes to the comfort and safety of workers, photos by P. Tzeferis.

Τη σημασία της πρόληψης, η οποία πηγάζει από τη σωστή ενημέρωση και καταλήγει στην προφύλαξη της υγείας αλλά και της ίδιας της ζωής, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, κ. Γιώργος Σαβρίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Καβάζης, ταμίας του Συνδέσμου, υπογράμμισε την ανάγκη να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εργασίας ώστε ο έλεγχος ασφαλείας να γίνει ρουτίνα κι έτσι να προλαμβάνονται τα λάθη που οδηγούν σε ατυχήματα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου εγκαινίασε ο κ. Χρήστος Γράβαλος, της εταιρείας F.H.L. Κυριακίδης, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε αναλυτικά τις οδηγίες ασφαλείας που ισχύουν στα λατομεία μαρμάρου καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων.

Αμέσως μετά, ο κ. Σταύρος Φουντοραδάκης, από την μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., παρουσίασε τα μέτρα ασφαλείας κατά τη φόρτωση και τη μεταφορά των μαρμάρων. Ακολούθησε ο κ. Λάζαρος Γαλανός, της εταιρείας Nordia Α.Ε., ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε οδηγίες σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας στα εργοστάσια μαρμάρου αλλά και τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων.

 Τέλος, ο κ. Νίκος Προύτζος, από την εταιρεία ΜΑΡΜΥΚ Α.Ε., ανέλυσε τις ενέργειες που οι εργαζόμενοι πρέπει να εφαρμόσουν σε περίπτωση ατυχήματος επί τω έργω.

Επιτόπιο σεμινάριο προσομοίωσης εργατικού ατυχήματος από την “ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ”, http://www.oryktosploutos.net/2016/05/blog-post_30.html

Η ασφάλεια των συρματοκοπών
Η ασφάλεια των συρματοκοπών (ΙΙ)
Πέτρου Τζεφέρη: Aσφάλεια μηχανημάτων συρματοκοπής (ΙΙΙ)
Diamond wire cutting: failure modes, risks for safety and workers’ protection
Σεμινάριο ΣΕΜΜΘ: Η χρήση της συρματοκοπής στα λατομεία Μαρμάρου
Στη Θάσο διοργάνωσε ο ΣΕΜΜΘ το 2ο Σεμινάριο Ασφαλείας για την ασφαλή χρήση συρματοκοπής

Σχετικά Άρθρα