ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Εκθεση Marmomacc στη Βερόνα: το κορυφαίο μέσο παρουσίασης της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρωμάτων

Marmomacc 2017. Η έκθεση για το 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ για τον κλάδο. (Photo stonenews.eu)

Η Marmomacc είναι η κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία πέτρας. Πρόκειται για ένα ετήσιο σύνολο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Fiera Verona της Ιταλίας. Η έκθεση για το 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ για τον κλάδο. Φέτος συμπληρώνει 52 επιτυχημένα χρόνια ως τόπος συνάντησης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας πετρωμάτων και της τεχνολογίας.

Με ενισχυμένη αποστολή συμμετέχει τη φετινή χρονιά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης στην 53η διεθνή έκθεση Marmomac. Δείτε εδώ: 53η διεθνής έκθεση Marmomac 2018
Με 1.636 εκθέτες και 67.000 επισκέπτες από 145 χώρες σε εκθεσιακό χώρο 81.271 τ.μ., η Marmomacc βρίσκεται στον κατάλογο των εκδηλώσεων που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία πέτρας. (Photo stonenews.eu)

Η Marmomacc της Ιταλίας λειτουργεί ως πλατφόρμα όπου επαγγελματίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις προωθούν τη γνώση και την καινοτομία μέσω διαφόρων διασκέψεων, σεμιναρίων και παρουσιάσεων αποκλειστικά για την έκθεση. Παρέχει ένα μοναδικό και διαφοροποιημένο περιβάλλον το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους τομείς που σχετίζονται με τα φυσικά πετρώματα, όπως η διακόσμηση, ο μηχανικός εξοπλισμός, η τεχνολογία επεξεργασίας, τα εργαλεία, τα χημικά. Με 1.636 εκθέτες και 67.000 επισκέπτες από 145 χώρες σε εκθεσιακό χώρο 81.271 τ.μ., η Marmomacc βρίσκεται στον κατάλογο των εκδηλώσεων που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία πέτρας.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την επιστροφή της Διεθνούς Διάσκεψης Πετρωμάτων (International Stone Summit), με τη συμμετοχή των κυριότερων παγκόσμιων ενώσεων μαρμάρου, ακολουθούμενη από το περίπτερο The Italian Stone Theater, το θέμα του οποίου για το 2018 είναι “Νερό και Πέτρα” (Water and Stone), με στόχο να τονίσει τη σχέση του νερού και της ρευστότητάς του με τη σταθερότητα της φυσικής πέτρας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τη νέα έκθεση στην οποία μεγάλες μάρκες επίπλων και διακόσμησης- όπως η Baxter, η Swarovski, η Luxury Living Group – δημιουργούν συγκεκριμένα έργα για εταιρείες μαρμάρου. Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών που προωθεί η Ακαδημία Marmomacc θα δώσει χώρο για την εκπαίδευση αρχιτεκτόνων.

Marmomacc 2017 (Photo stonenews.eu)

Ανάμεσα στα πολλά γεγονότα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπάρχει μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε διαγωνισμούς και βραβεία για ανθρώπους που έχουν προωθήσει την καινοτομία και την αριστεία στη χρήση πέτρας. Το Best Communicator Award απονέμεται στις καλύτερες εκθεσιακές παρουσίες στη Marmomacc. Θα ληφθούν υπόψη τέσσερις κατηγορίες – Πετρώματα, Διακόσμηση, Μηχανικός Εξοπλισμός, Εργαλεία – και σε καθεμιά θα υπάρξουν δύο νικητές, ένας Ιταλός και ένας διεθνής. Η φετινή 12η έκδοση του βραβείου θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.30.

Το Icon Award απονέμεται στο πέτρινο έργο που θα γίνει η εικόνα της εκστρατείας επικοινωνίας για την επόμενη Marmomacc. Αυτό το διάσημο βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε όλα τα έργα που εκτίθενται στο Italian Stone Theatre. Το βραβείο απονέμεται στο έργο που μεταδίδει καλύτερα την ομορφιά και την ευελιξία της φυσικής πέτρας μαζί με τη δεξιοτεχνία και τις εργασιακές ικανότητες των ιταλικών εταιρειών.

[Πηγή: https://stonenews.eu/el/]

Με ενισχυμένη αποστολή συμμετέχει τη φετινή χρονιά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης στην 53η διεθνή έκθεση Marmomac. Δείτε εδώ: 53η διεθνής έκθεση Marmomac 2018

Σχετικά Άρθρα