ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Στην Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. ο πλήρης έλεγχος της Latirus Ltd

O όρμος Φανερωμένης (Κοινότητας Σκοπής) του Δήμου Σητείας Κρήτης

Τον πλήρη έλεγχο της κυπριακής Latirus έχει πλέον η Ικτίνος Ελλάς ΑΕ, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά μεριδίου 79,65% από την εταιρεία Dolphin CI Thirteen Ltd. Το αντίτιμο ανήλθε στα 14 εκατ. ευρώ.

Η Latirus Ltd κατέχει το ποσοστό 97,60% της εταιρείας Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, η οποία πρόκειται να αναπτύξει την σύνθετη τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάνει: ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa) 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών, δύο οικιστικές περιοχές, (ΠΕΡΠΟ) όπου θα ανεγερθούν εξοχικές κατοικίες (μεζονέτες).

Η Ιουλία Χαϊδά, αντιπρόεδρος της εταιρείας Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, σχεδιάζει να αναπτύξει άμεσα τα έργα υποδομής της οικιστικής περιοχής (ΠΕΡΠΟ) στον Όρμο Φανερωμένης (δρόμους, δίκτυα, κτλ), προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών και κοινόχρηστων λειτουργιών.

Παράλληλα θα δημιουργήσει τις υποδομές (καταφύγιο τουριστικών σκαφών, λεκάνη αθλοπαιδιών, προσάμμωση ακτής), για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων και κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων.

«Πρόκειται για ένα έργο ζωής στο οποίο, ως οικογένεια, έχουμε επενδύσει χρόνο και χρήμα τα τελευταία 12 χρόνια. Από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η άλλη πλευρά ήταν διατεθειμένη να το πουλήσει σε τιμή που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματική του αξία, κρίναμε ότι έπρεπε να το πάρουμε μόνοι μας για να μη πάει χαμένη η δουλειά που έχουμε καταβάλει» τονίζει στο fortunegreece.com η Αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ, Τζούλη Χαϊδά.

Η ίδια εκτιμά ότι η εν λόγω κίνηση θα επηρεάσει θετικά την πορεία της μετοχής στο Χρηματιστήριο, καθώς, όπως επισημαίνει πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση που, στο μεγαλύτερο μέρος της ,χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια.

Για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα αναζητηθεί μεγάλη επενδυτική τουριστική-ξενοδοχειακή αλυσίδα, προκειμένου να το αναπτύξει και το εκμεταλλευτεί με ή χωρίς τη συμμετοχή της Ικτίνος Ελλάς. Για τον σκοπό αυτό, η μητρική εταιρία Ικτίνος Ελλάς ΑΕ θα προβεί σε σταδιακή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, για κάθε ποσό που θα απαιτηθεί.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και έχουμε δεχτεί αρκετές προτάσεις τις οποίες και αξιολογούμε, τόσο για την τουριστική μονάδα , αλλά και για μια ιδιωτική κατασκευή στην οποία ενδεχομένως να προχωρήσουμε μόνοι μας είτε με κάποιο fund» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ο στόχος είναι να έχει ληφθεί η τελική απόφαση μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Η εισηγμένη αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα αμέσως μετά το Πάσχα, όπου ο τζίρος θα είναι αυξημένος πάνω από 45%. Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μεξικό παραμένουν δυνατές αγορές, ενώ νέες χώρες αναμένεται να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο των πελατών.

Τέλος ο γενικότερος στόχος που έχει τεθεί είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να προστεθούν άλλα τρία λατομεία. Ήδη η διοίκηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση σχετικής άδειας στην περιοχή της Πελοποννήσου, για την οποία περιμένει εδώ και πέντε μήνες, και ευελπιστεί ότι το θέμα θα έχει λήξει μέσα στο 2018.

Ικτίνος Ελλάς ΑΕ: μία ακόμη ηγέτιδα στον κλάδο του (λευκού) μαρμάρου

Ελληνικό μάρμαρο: ένας αναπτυξιακός τομέας με Α κεφαλαίο!

Σχετικά Άρθρα