ΧΡΗΣΙΜΑ & ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ

Μουσείο Γουλανδρή «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Πραγματοποιήθηκαν  στο κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου  Φυσικής Ιστορίας  τα εγκαίνια  της έκθεσης  με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος».  Στην προετοιμασία της έκθεσης αυτής, συμμετείχε ενεργά και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) με υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Μάϊο του 2018!

Στην έκθεση  τονίζεται ο χρηστικός χαρακτήρας των ορυκτών τα οποία, πέραν την αισθητική τους αξία, αποτελούν  αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Βρίσκονται παντού γύρω μας, στο φαγητό που τρώμε, στο σπίτι που ζούμε, όταν μετακινούμαστε, όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας.. Αξίζουν την προσοχή μας!

Η Έκθεση απαρτίζεται από τις εξής ενότητες: Σκοπός της έκθεσης -Παρουσίαση χορηγών (εταιρείες μέλη και ΣΜΕ)- Ιστορία της εξόρυξης πρώτων υλών στην Ελλάδα- Προστασία και αποκατάσταση (με κείμενα ΣΜΕ και φωτογραφίες αποκατάστασης τοπίου από εταιρείες μέλη)- Μεταλλικά και βιομηχανικά ορυκτά και οι χρήσεις τους- Μάρμαρο και αδρανή-τσιμέντο- Ενεργειακά ορυκτά (λιγνίτης, γαιάνθρακες, πετρέλαιο)- Αναφορά στις σπάνιες γαίες και τη χρησιμότητα στη σημερινή τεχνολογία- Ανθρώπινος οργανισμός και ορυκτά- Χρήση ορυκτών και πετρωμάτων στην τέχνη. Η ενότητα πετρελαίου υποστηρίζεται από τα ΕΛ.ΠΕ.

Σχετικά Άρθρα