ΓΕΩΛΟΓΙΑ/ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

14o Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Θεσσαλονίκη, 25-27 Μαϊου 2016 (Proceedings)

Το 14ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του και αποτελεί πλέον γεγονός. Στην κορυφαία εκδήλωση της επιστημονικής Εταιρείας συμμετείχαν περισσότεροι από 500 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων  200 φοιτητές και 80 νέοι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εργασίες ή ορισμένες ειδικές συνεδρίες (60% νέοι επιστήμονες), που αποτελούν και το μέλλον της γεωλογίας.

Παρουσιάστηκαν 259 νέες επιστημονικές εργασίες, με 170 προφορικές ανακοινώσεις και 89 επιστημονικά πόστερ. Προσκεκλημένοι ομιλητές, πολλοί Έλληνες και ξένοι συνάδελφοι, αλλά κυρίως νέοι ερευνητές, νέοι επιστήμονες και Υποψήφιοι Διδάκτορες, παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συμπεράσματα και αποτελέσματα στην πρωτοπορία της επιστημονικής έρευνας σήμερα παγκοσμίως.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι προβολές ταινιών γεωλογικού περιεχομένου και οι “Στρογγυλές Τράπεζες”, για τη διδακτική, του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, για τα ενεργά ρήγματα, συμπλήρωσαν τις αυστηρά επιστημονικές παρουσιάσεις, όπου συνέκλιναν σχεδόν όλα τα αντικείμενα του ευρύτερου κύκλου των Γεωπιστημών, βασικών και εφαρμοσμένων.

 

 

 

 





Η επόμενη συνάντηση των Ελλήνων γεωεπιστημόνων θα γίνει στην Αθήνα το 2019.

 [Επιμέλεια: Π. Τζεφέρης]

Σχετικά Άρθρα