ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΗΜΕΡΙΔΕΣ/ΣΥΝΕΔΡΙΑ

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες- Οι Παρουσιάσεις (Ι)

 

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την εξορυκτική δραστηριότητα και τις ορυκτές πρώτες ύλες ολοκληρώθηκε στις 17.06.2016 με επιτυχία στην Αθήνα, με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 200 σύνεδρους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, τόνισε οτι οι ορυκτές πρώτες ύλες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πηγή πλούτου, μοχλό και εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό πλαίσιο ευκαιριών ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας προσφέροντας πολλαπλά πλεονεκτήματα στην ελληνική οικονομία.


6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες,

 

 

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.43 MB]

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) κ. Αθανάσιος Κεφάλας, επεσήμανε ότι οι ορυκτοί πόροι μπορούν να ανακηρυχθούν ως “Εθνικός πρωταθλητής” προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζοντας  “η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο. Αποτελεί μύθο πως είμαστε ψωροκώσταινα. Αν αξιοποιήσουμε σωστά τους ορυκτούς πόρους μπορούμε να τους μετατρέψουμε σε ορυκτό πλούτο. Χρειάζεται προώθηση καινοτομίας και  βιώσιμης ανάπτυξης με βάρος στην ασφάλεια, ποιότητα, περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.”

Ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ, καθητηγής κ. Γιάννης Μανιάτης ανέφερε οτι ο τομέας εθνικών πρώτων υλών μπορεί να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή στα γεωπολιτικά δρώμενα παγκοσμίως. Στο νέο παραγωγικό μοντέλο, οι ορυκτοί πόροι μπορούν να αποτελέσουν “μπροστάρη” σε μία χώρα που ξανασηκώνεται όρθια.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.23 MB]

Ο Πρόεδρος του Euromines κ. Mark Rachovides, τόνισε πως χρειάζεται ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο με υψηλά στάνταρτ. Έδωσε έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη διακρατική ευρωπαϊκή συνεργασία καθώς στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα πρώτων υλών.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.03 MB]

Από τη  Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιώργος Κρεμλής έδωσε έμφαση στην κυκλική οικονομία, πράσινη ανάπτυξη ορθή αξιοποίηση πόρων του πλανήτη και στην αξιοποίηση αποβλήτων των ορυκτών πρώτων υλών με έμφαση στο περιβάλλον. Πρέπει να γίνει ένα στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας με ορθολογικό τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί και ο ευρωπαϊκός πλούτος, για να μην εισάγονται οι πρώτες ύλες από τρίτες μη ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [6.12 MB]

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, τόνισε  οτι η επένδυση στη Χαλκιδική θα απασχολεί χιλιάδες θέσεις εργασίας με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και θα ενισχύσει σημαντικά την εθνική οικονομία. Έδωσε έμφαση στην ασφάλεια αλλά και στην υγιεινή στην εξορυκτική και μεταλλευτική δραστηριότητα.

Η συνέχεια των παρουσιάσεων εδώ


[επιμέλεια: Π. Τζεφέρης]

 

Σχετικά Άρθρα