-->

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

SDIMI2013: 6ο διεθνές συνέδριο Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Μεταλλευτική Βιομηχανία (30.6- 03.07 2013)

 

Πρόκειται για το 6ο διεθνές συνέδριο που αφορά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Μεταλλευτική Βιομηχανία (Sustainable Development in the Minerals Industry) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη νήσο Μήλο την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2013. Το συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα της σειράς, οργανώνεται από κοινού από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Virginia Tech των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Aachen της Γερμανίας.

SDIMI 2013 6th International Conference: Sustainable Development in the Minerals Industry


Ο βασικός στόχος αυτής της σειράς των συνεδρίων είναι να βοηθήσει την παγκόσμια μεταλλευτική βιομηχανία να ενσωματώσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.  Το πρώτο συνέδριο, SDIMI 2003, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μήλο, παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας τη βιομηχανία, κυβερνητικές υπηρεσίες, επιστημονικές ενώσεις, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αυτού, οι σύνεδροι ενέκριναν την "Διακήρυξη της Μήλου" (Milos Declaration) η οποία εγκρίθηκε αργότερα από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις, ως και ινστιτούτα ανά τον κόσμο που αντιπροσωπεύουν περίπου 100 χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Milos Statement

Τα επόμενα συνέδρια της σειράς πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Aachen Γερμανίας (2005) στη Μήλο (2007), στη Brisbane της Αυστραλίας (2009) και στο Aachen της Γερμανίας (2011) καθιερώνοντας πλέον μια σημαντική σειρά συνεδρίων εστιασμένη σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Τhe sdimi series

Το έκτο συνέδριο SDIMI 20013 (2013), επικεντρώνεται σε θέματα καθορισμού διαδικασιών σύγκρισης των επιδόσεων των επιχιερήσεων (benchmarking), επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του καθορισμού τιμών και κριτηρίων, λειτουργικότητας της βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργία σημείων αναφοράς για τη γνώση, μοντελοποίησης και οικονομικών θεμάτων και τέλος ανάπτυξης βέλτιστων τεχνικών και εργαλείων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προτείνει ένα σχέδιο συμφωνίας και διαδικασίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν διάφορους φορείς και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τη  μεταλλευτική κοινότητα στην οδό της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παραπάνω, εχει αναρτηθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου.


Milos Conferences