ΣΧΟΛΙΑ/ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όταν για τόσα πολλά χρόνια, σηκώνεις στις πλάτες σου τον ελέφαντα;

Πού πήγαν αλήθεια τα λεφτά και οι θυσίες του ελληνικού λαού τόσο καιρό;

Πού χάνονται τα δισ. από αιματηρές περικοπές και γιατί ενώ μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και απολύεται τόσος κόσμος, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν α (ή β ή γ) %, αλλά σίγουρα αυξήθηκαν;

Πώς αλήθεια γίνεται εξοικονόμηση και εξορθολογισμός των δημοσιονομικών δαπανών που όλοι ευαγγελίζονται; Όταν εγκαλείται  η κυβέρνηση ότι διορίζει κόσμο, συστήνει επιτροπές και παραεπιτροπές με έμμισθους υπαλλήλους, αυτή απαντά ότι δεν είναι αλήθεια και ότι απλώς κάνει εξοικονόμηση από το κράτος.

Εντούτοις, η λίστα με τους 77 οργανισμούς του Δημοσίου (41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, τα Νομικά Πρόσωπα και οι Αυτοτελείς Υπηρεσίες κλπ) , που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, δόθηκε και πάλι στην δημοσιότητα.

Πλήρης η λίστα με τους 77 οργανισμούς 

Μέχρι και Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο [Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)], ίδρυσαν…

Την ίδια στιγμή ορισμένες υπηρεσίες στενάζουν και παλεύουν πραγματικά να τα βγάλουν πέρα με ελάχιστο προσωπικό. Τομείς που θα έπρεπε να ειναι πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, όπως ο τομέας του Ορυκτού Πλούτου.




Την ίδια στιγμή συγχωνεύεται (!!) το Ι.Γ.Μ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) την περίοδο που υποτίθεται ότι σηκώνουμε ψηλά την σημαία της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Κατ’ουσίαν του προστέθηκε ένα Μ [έγινε Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.] και του αφαιρέθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού…
Την ίδια στιγμή μιλάμε για τους 23 σωματοφύλακες του Ορυκτού Πλούτου.
Στο δράμα των υπηρεσιών αυτών, των καμιά 20-αριά υπαλλήλων για όλη την ελλάδα που από τα ξημερώματα μέχρι τα άλλα ξημερώματα ασχολούνται για να τα βγάλουν πέρα, μακρυά από τις κομματικές κασσάνδρες και το ..χρώμα του χρήματος, ήρθε τώρα να προστεθεί και η πρέσσα της αξιολόγησης (υπηρεσιακών μονάδων αλλά και ατόμων) και φυσικά αντιμετωπίζουν το φάσμα της συγχώνευσης ή ενδεχομένως και της κατάργησης ακριβώς επειδή είναι ήδη υποστελεχωμένες και δεν δικαιολογούν (άκουσον άκουσον!!) τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό ατόμων για την στοιχειώδη σύσταση υπηρεσιακών μονάδων!

Σωστά! Πώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όταν για τόσα πολλά χρόνια, δουλεύεις και σηκώνεις στις πλάτες σου τον ελέφαντα!Ελεος κύριοι κυβερνώντες, πρώην, νυν και μελλοντικοί. Επιτέλους, ασχοληθείτε με την ουσία! Αποδώστε το στοιχειώδες δίκαιο, το οποίο δεν είναι ποτέ οριζόντιο, γενικό και ατεκμηρίωτο, αλλά αποδίδεται (ανεξάρτητα αν ειναι ατομικό ή συλλογικό) ειδικά και απολύτως τεκμηριωμένα..

[του Τζεφέρη Πέτρου] [by Tzeferis Peter]

Σχετικά Άρθρα