ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνία

Οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει αποστέλλοντας απόψεις ή κείμενα στο: bioanapt@gmail.com

Στην ιστοσελίδα δίνεται βήμα σε οποιοδήποτε πολίτη ο οποίος μάλιστα προτρέπεται να αποστείλει κείμενα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον Ορυκτό Πλούτο και την προσπάθεια για την βιώσιμη αξιοποίησή του με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον. Αρκεί αυτά να συμβαδίζουν με τις νομικές αλλά και τις ουσιαστικές  αρχές της ιστοσελίδας: Λέμε ελεύθερα αλλά κόσμια την άποψή μας, ακολουθούμε τη συνείδησή μας και όχι ύποπτες οικονομικές και πολιτικές “ατζέντες”. Πάντα επώνυμα, γιατί άλλο η ανωνυμία και άλλο η συστηματική κατάχρησή της.

Απλά, κατανοητά, με ακρίβεια. Χωρίς υπερβολές, σκοπιμότητες και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Χωρίς προσπάθεια να νουθετήσουμε ή να χειραγωγήσουμε. Οχι υποκριτικά για να κερδίσουμε τη συμπάθεια ή να προσεταιριστούμε την εύνοια της κοινής γνώμης, αλλά το δυνατόν αντικειμενικά, πλουραλιστικά και με την υπάρχουσα δυνατή επιστημονική τεκμηρίωση.

Δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε “ανώνυμη δημοσιογραφία” ούτε δημόσιες σχέσεις και δεν χρησιμοποιούμε την “ανωνυμία” ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε δεοντολογίας και δικαίου. Δεν στοχεύουμε σε  ρεκόρ αναγνωσιμότητας και οι  τυχόν διαφημίσεις εξυπηρετούν τη βιωσιμότητα μιας σελίδας που σαφώς έχει κάποια έξοδα.

Δεν πουλάμε, ούτε σκεφτόμαστε να πουλήσουμε ορυκτά, πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, για την ακρίβεια δεν πουλάμε τίποτε. Και κυρίως δεν θέλουμε να (ξε)πουληθεί τίποτε που βρίσκεται στην πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και γενικότερα που συμβάλλει ή μπορεί να συμβάλλει στο  δημόσιο συμφέρον.

Λειτουργούμε επώνυμα παρότι η ίδια η “ταυτότητα” μας αυτολογοκρίνει και αρκετές φορές μας εκθέτει σε ενδεχόμενη κοινωνική βλάβη. Όμως αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μια υγιή διαδικτυακή επικοινωνία τουλάχιστον στον τόπο μας.

Επειδή η Επιστήμη έχει μόνο ένα δρόμο, όλοι οι άλλοι είναι Science Politics. Επειδή η “δημοσιογραφία” έχει επίσης μόνο ένα δρόμο που πολλές φορές περνά μέσα από αυτά που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτούν. Ο,τιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις..

Φλερτάρουμε με την ουτοπία της ζωής μας που δεν είναι πλέον βιώσιμη και προσβλέπουμε να την κάνουμε περισσότερο βιώσιμη. Μπορεί, ο Μέλιος,  το παιδί που “μετράει τ’ άστρα” να μεγάλωσε και ο κόσμος γύρω του να μην τον πολυπιστεύει πια, όπως εκείνος δεν παύει να πορεύεται τον δρόμο των παιδικών του χρόνων. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλοι συνοδοιπόροι, στην πορεία αυτή. Ήδη υπάρχουν αρκετοί!

Στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης δοκιμάζονται η παιδεία και ο πολιτισμός μας, διακυβεύεται η πολιτική υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, ελέγχεται η βιωσιμότητα του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Mήπως πρέπει να νοιαστούμε, να μοιραστούμε;  Να σεβαστούμε το σπίτι που ..νοικιάζουμε;

Και κάτι ακόμη:
Ο παρών δικτυακός τόπος 
κοστίζει λίγα μόνο χρήματα  (domain φιλοξενίας και συντήρησης) 
αλλά χιλιάδες ανθρωποώρες προσωπικής εργασίας

Δεν τον χρηματοδότησε
ούτε η πολιτεία,
ούτε καμία ιδιωτική εταιρεία,
μεταλλευτική ή όχι
ούτε κανένα πανεπιστήμιο,
ούτε κανένας σύνδεσμος επιχειρήσεων

ούτε καμία περιβαλλοντική ή ΜΚΟ

Παρά μόνο η Ειρήνη, ο Γιώργος και ο Σωτήρης
Από το υστέρημά τους …
σε υλικά και πνευματικά αγαθά
αλλά κυρίως σε χρόνο επικοινωνίας με τον μπαμπά τους…
Γι’ αυτό και σε αυτούς αφιερώνεται…
Με την ελπίδα το υστέρημα να γίνει περίσσεια…

[Πέτρος Γεωργίου Τζεφέρης]

Εγώ και ο εκατοστός πίθηκος…

Σχετικά Άρθρα